Muinaisen EA Chicagon Marvel-supersankarimätkintäpelistä on löydetty lisää videokuvaa.

Vuodelle 2008 kaavaillusta Marvel-pelistä saatiin vanhaa arkistomateriaalia muutamia vuosia sitten, mutta konseptivideoiden kaapeista kaiveluun erikoistuva YouTube-kanava PtoPOnline on nyt löytänyt lisää aikaista prototyyppikuvaa pelistä. Videolla Kapteeni Amerikka lataa Hulkia kilvellä naamaan olan takaa, eikä edes pelin täysin viimeistelemätön tekninen ja graafinen olomuoto haittaa toimintaa.

Marvel-mätkinnän sarjakuvamainen ulkoasu jäljittelee lähdeteoksia oivasti, mutta konseptivideon ehkä uniikein ominaisuus on sen ympäristöjen vaikuttava mittakaava. Tappelu ei rajoitu esimerkiksi DC:n vastaavan Injustice: Gods Among Us -pelin tapaan pieniin kenttiin, vaan ruhot lentelevät pitkin kaupungin katuja hyvinkin suurella alueella.

– Kaksi supersankaria rynnimässä toisiaan kohti kahden korttelin päästä ei ole kovinkaan mukaansatempaava tilanne. Emme päässeet ympäristöjen suhteen siihen pisteeseen, mihin tahdoimme, pelin tuottaja Alan Martin muistelee pelisivusto Polygonille vuonna 2013 annetussa haastattelussa.

EA Chicago suljettiin tuottamattomana loppuvuodesta 2007, ja kehityksessään hidastellut Marvel-peli upposi studion tuhon myötä unholaan. Täysin vaille Marvel-tekeleitä maailma ei ole kuitenkaan jäänyt: viimeisin Marvel vs. Capcom -mätkintä nähtiin vuonna 2012, ja tarinavetoisia seikkailupelejä tehtaileva Telltale Games ilmoitti viime kuussa ottavansa sarjakuvamaailman seuraavaksi hellien siipiensä suojiin.

Lähde: Comics Alliance, Polygon

Lisää luettavaa