Kapinallisjohtajan perhe haastoi Activisionin oikeuteen Call of Dutyn takia

Call of Duty: Black Ops II:n tapa kuvata entistä angolalaista kapinallisjohtajaa ei oikein lämmitä tämän jälkipolvea.

15.1.2016 17:25

Julkaisija Activision on haastettu jälleen kerran oikeuteen Call of Duty -pelissä esiintyneen oikeaan ihmiseen perustuneen hahmon takia. Brittisanomalehti The Guardian raportoi edesmenneen angolalaisen kapinallisjohtajan Jonas Savimbin lapsien vaativan Activisionin ranskalaiselta osastolta miljoonan euron korvauksia, sillä he eivät ole iloisia tavasta, jolla Call of Duty: Black Ops II kuvasi Savimbia.

Savimbi vilahtaa Black Ops II:n aivan pelin ensimmäisessä varsinaisessa tehtävässä, jossa pelaajat taistelevat tämän rinnalla Afrikassa. Miehen Ranskassa asuvaa kolmea lasta edustavan lakimiehen mukaan peli käsittelee Savimbia ”suurena hölmönä, joka halua tappaa kaikki”, kun todellisuudessa perheen mukaan hän oli ”poliittinen johtaja ja strategisti”.

Syytöksillä voi The Guardianin tietojen mukaan olla Ranskanssa jonkin verran painoa, kiitos maan tiukan tavan käsitellä kunnianloukkauksia  Activisionin lakimies on vastannut syytöksiin toteamalla, että peli käsittelee Savimbia hyviksenä.

Savimbi oli Angolan vuosikymmeniä kestäneen sisällissodan eräs tunnetuimpia henkilöitä. Osana perustamaansa UNITA-ryhmittymää hän taisteli Yhdysvaltain tukemana maan kommunistista MPLA-puoluetta vastaan. Hän kuoli taistelussa vuonna 2002. Arvioiden mukaan sodassa menehtyi kaikkiaan noin 500 000 ihmistä.

Myös vuonna 2014 Activision haastettiin oikeuteen Black Ops II:n takia, kun Panaman entinen sotilasdiktaattori Manuel Noriega ei pitänyt siitä, millaisena hänet kuvattiin pelissä. Syyte ei lopulta ottanut kuitenkaan oikein tuulta alleen.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa