Kalifornia haastaa Activision Blizzardin oikeuteen syrjintää ja seksuaalista ahdistelua vilisevästä työkulttuurista

Haastetta edelsi kahden vuoden tutkintatyö.

23.7.2021 10:12

Kalifornia on haastanut Activision Blizzardin oikeuteen pelijätin sisällä vallitsevasta työkulttuurista. Haasteen takana on osavaltion oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen laitos (DFEH), ja sen kerrotaan perustuvan kahden vuoden ajan tehtyyn tutkimustatyöhön.

Haastessa Activion Blizzardin naispuolisten työntekijöiden kerrotaan kohtaavaan työpaikallaan niin jatkuvaa seksuaalista häirintää, halveksivaa käytöstä kuin syrjintää, minkä on katsottu näkyneen niin naishenkilöstön palkassa, ylentymismahdollisuuksissa kuin näille annetuissa työtehtävissä ja potkuissa. Syytteiden mukaan yhtiön johto on myös toistuvasti epäonnistunut tekemään asialle yhtikäs mitään, ja paikoin sen on katsottu jopa rohkaiseen moiseen käytökseen.

– Naispuoliset työntekijät vahvistivat lähes jokainen, että vastaajalle työskentely muistutti veljeskunnassa olemista, mikä koostui miespuolisten työntekijöiden osalta säännöllisestä juomisesta ja naistyöntekijöiden altistamisesta seksuaaliselle häirinnälle ilman minkäänlaisia seuraamuksia, syytteessä kerrotaan.

Activision Blizzardilla on kommentoinut oikeushaastetta julkisesti toteamalla, kuinka DFEH:n syyte pitää sisällään ”vääristyneitä ja monissa tapauksia vääriä kuvauksia Blizzardin menneisyydestä”. Yhtiössä väitetäänkin, että viimeisinä vuosina sen sisällä on tehnyt merkittäviä muutoksia työkulttuurin muuttamiseksi. Se kertoo ottavansa kaikki syytökset vakavasti ja tutkivansa ne, minkä ohella rikkomustapauksissa Activision Blizzard väittää tehneensä toimenpiteitä niiden käsittelemiseksi.

Lähde: Bloomberg, The Verge

Lisää luettavaa