Kaikkien Dark Souls -pelien pc-palvelimet suljettiin vakavan tietoturvahaavoittuvuuden vuoksi – uhkaa myös odotettua Elden Ringiä

FromSoftware joutui laittamaan Dark Souls -verkkopelin jäihin selvitystöiden ajaksi.

25.1.2022 14:19

Dark Souls -pelisarjan pc-versioiden verkkopalvelimet on jouduttu sulkemaan vakavan tietoturvahaavoittuvuuden vuoksi.

Pelisarjan Twitter-tilillä sunnuntaina julkaistun viestin mukaan Dark Souls: Remasteredin, Dark Souls: Prepare to Die Editionin, Dark Souls II:n sekä Dark Souls III:n verkkopalvelut on jouduttu sulkemaan tilapäisesti. Viestin mukaan sulkemisen taustalla on verkkopalveluihin liittyvän ongelman tutkiminen. Viestin mukaan sulkemisella ei ole vaikutuksia Xbox- tai PlayStation-versioiden verkkopalvelimiin.

Vaikka pelin virallisissa kanavissa ei kerrota tarkempia syitä verkkopalveluiden sulkemiselle, kertovat pelin ympärillä liikkuvat verkkokeskustelut varsin vakavasta tietoturvahaavoittuvuudesta pelisarjan verkkotoiminnoissa. Verkkokeskustelujen mukaan ainakin Dark Souls III:n verkkopelistä on löydetty haavoittuvuus, joka mahdollistaa luvattoman koodin suorittamisen toisen verkkopelaajan koneella tämän tietämättä.

Mikäli tiedot haavoittuvuudesta pitävät paikkansa, on kyseessä vakava tietoturvaongelma, joka voi mahdollistaa esimerkiksi käyttäjätunnusten varastamisen tai koneen kaappaamisen luvattomaan käyttöön.

Haavoittuvuuden väitetään koskevan myös FromSoftwaren tulevan Elden Ring -pelin verkkopalveluita. Toistaiseksi FromSoftware tai julkaisija Bandai Namco eivät ole kommentoineet haavoittuvuuden olemassaoloa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa