Kaikki hyvä loppuu aikanaan – ja sitten Ouya, jonka pelikauppa päästetään tuskistaan

Ouyan latauskaupalle on aika sanoa nyt myös hyvästit ja näin siis myös aikalailla koko Ouya-ilmiölle.

22.5.2019 21:39

Android-pelikonsoli Ouyalle on tullut aika antaa viimeisiä jäähyväisiä. Pieni osa 8,6 miljoonan dollarin Kickstarter-hankkeesta ehti elää vielä tähän asti sen oman latauskaupan muodossa, mutta lopullisen sulkeutumisen se kokee 25. kesäkuuta.

Sulkemisesta on vastuussa pelilaitevalmistaja Razer, joka osti oikeudet Ouyan ohjelmistoihin vuonna 2015 ja ujutti ne osaksi omia palveluitaan. Samaan syssyyn se sulkee kesäkuussa myös MadCatz MOJO- ja The Forge TV -kauppapaikkansa.

Ouya julkaistiin konsolina kesällä 2013 vuonna 2012 järjestetyn Kickstarter-kampanjan jälkeen. Kickstarter-kampanjan menestys oli hurja, mutta pieniin latauspeleihin keskittynyt laite ei löytänyt lopulta menestystä sen pelitarjonnasta nyt puhumattakaan. Sen julkaisun tunneimpia pelejä edusti kaksituhatta kappaletta ensimmäisen kuukauden aikana myynyt TowerFall, joka sai loistokkaamman elämän lopulta muilta alustoilla. 

Kickstarterin ohella Ouya ehti saada pariinkin otteeseen miljoonasijoituksia. Keväällä 2015 velkaantuneen firman ilmoitettiin kuitenkin etsineen ostajaa.

Lähde: Razer

Lisää luettavaa