Assassin’s Creed jatkaa salamurhailua vuodesta toiseen. Ranskalaisjulkaisija Ubisoftin suurimmaksi rahasammoksi nousseella sarjalla on myös loppunsa, mikäli sarjan kehittäjiä on uskominen.

Tänä vuonna ilmestyvän Assassin’s Creed IV: Black Flagin pelimekaanisen ohjaajan Ashraf Ismailin mukaan sarjan tarinakaarelle on jo ideoitu lopetusta, josta on jo jonkinasteinen yksimielisyys sarjan avaintekijöiden kesken.

– Sarjalla on useita kehitystiimejä, minkä lisäksi sarjaa valvoo oma tiimi, joka koostuu kokonaiskuvasta vastaavista kirjoittajista ja suunnittelijoista. Kyllä, sarjalla on kokonaiskuva, johon jokainen peli istuu. Meillä on idea siitä, miten kaikki päättyy. Ubisoftin johtaja Yves Guillemot toki ilmoitti, että sarjaan julkaistaan uusi osa vuosittain, joten pelien asetelmasta ja fanien toiveista riippuen olemme antaneet itsellemme liikkumatilaa tarinakaaren sisällä. Mutta pelisarjalla on loppunsa, Ismail painottaa.

Sarjan ensimmäisten osien aikoihin Assassin’s Creed visioitiin trilogiaksi. Visiosta pidettiin kiinni vielä vuonna 2009, jolloin Assassin’s Creed II julkaistiin. Tuolloin sarjan käsikirjoittajiin lukeutuva Jeffrey Yohalem kertoi Pelaajalle, että sarjaa vetävällä Ubisoft Montrealilla oli jo tuolloin yleinen käsitys kokonaistarinasta.

– Haluaisin ajatella, ettemme keksi tarinaa edetessämme. Tiedän, miten sarjan tarina päättyy. Minulla on loppukohtaus valmiina tietokoneellani, minkä lisäksi olen listannut valmiiksi muutamia menneisyydessä ja tulevaisuudessta tapahtuvia avainkohtauksia. Tämä ei silti tarkoita, että kaikki olisi lyöty jo lukkoon. Asioita saatetaan muuttaa tai hioa kehityksen edetessä, sillä sarjan universumi kasvaa ja kehittyy koko ajan, Yohalem tuolloin kertoi Pelaajalle.

Yohalemin mainitsema lopetus koski mitä ilmeisimmin alkuperäistä trilogiaa, josta on miehen ennusteiden mukaisesti kasvettu yli. Marraskuussa ilmestyvä Assassin’s Creed IV: Black Flag on nimestään huolimatta sarjan kuudes kotikonsoleille julkaistu osa.

Ensi vuoden peliä sen sijaan kehitetään yhteystyössä sarjan alkuperäisiin luojiin lukeutuvan Jade Raymondin ja tämän nykyisen Ubisoft Toronto -studion kanssa.Vaikuttaisikin vahvasti siltä, että Ismailin povailemaa loppua ei nähdä ainakaan lähivuosina.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa