Kahden vuoden kadotus on ohi – Kiina-kohun leimaama kauhupeli palasi takaisin myyntiin

Myynti tapahtuu nyt kehittäjän oman kauppasivun kautta.

15.3.2021 15:16

Taiwanilaiskehittäjä Red Candle Gamesin kauhuseikkailu Devotion on palannut viralliseen maailmanlaajuisen myyntiin yli kahden vuoden kadotuksen jälkeen.

Paluu on tapahtunut Red Candle Gamesin oman digikaupan kautta, josta niin Devotion kuin sen aiempi peli Detention ovat saatavilla DRM-vapaassa kuosissa. Myös pelien ääniraidat ovat kauppapaikan kautta saatavilla.

Devotionille hintaa kertyy yksittäin 17 dollaria ja Detentionille 12 dollaria.  Pelejä voi hankkia myös paketteina. Kauppapaikan löytää tästä.

Ensimmäisen persoonan kuvakulmasta koettava Devotion julkaistiin alkujaan vuoden 2019 helmikuussa Steamin kautta, jossa se ehtikin kerätä lyhyessä ajassa runsaasti kiitosta osakseen. Pelin sisuksista löytyi pian kuitenkin Kiinan presidentti Xi Jinpingille ivailuna nähtävää Nalle Puh -teemaista kuvamateriaalia, mikä ajoi pelin negatiiviseen valoon maassa. Red Candle Gamesilla pahoiteltiin aluksi asiaa, mutta pian tämän jälkeen peli vedettiin myynnistä.

Devotion oli palata saataville aiemmin joulukuussa GOG-kauppapaikan kautta. Pian pelin myyntijulkistuksen jälkeen GOG kuitenkin ilmoitti monien hämmästykseksi tulleensa toisiin aatoksiin sillä verukkeella, että se oli vastaanottanut ”useita viestejä pelaajilta”.

Red Candle Games on todennut tuovansa myös tulevat pelinsä saataville uuden kauppapaikan kautta. Pelistudio ei ole juuri muuten kommentoinut kaupan avaamista kuin toteamalla, että se toivoo pystyvänsä tarjoamaan suoran ja yksinkertaisen kanavan pelaajille, jotka ovat kiinnostuneet heidän peleistään.

Lähde: Red Candle Games (Twitter)

Lisää luettavaa