Kahden napin taistelupeli-ilmiö Divekick potkaisee kesän päätökseen

Iron Galaxyn taistelupeli Divekick jakelee potkuja elokuussa omalla erikoisella mutta yllättävän syvälliseltä vaikuttavalla tavallaan.

14.7.2013 11:44

Mielenkiintoista sutinaa taistelupelirintamalla aiheuttaneen Divekick-pelin PlayStation-versiot ovat saaneet julkaisupäivän. Taistelupelitapahtuma Evolution 2013:n yhteydessä kehittäjä Iron Galaxy on kertonut, että sen veikeä mättöpeli on saapumassa rapakon takana jakeluun elokuun 20. päivä.

Iron Galaxyn ilmoituksen perusteella myös Euroopan pitäisi saada peli samana päivänä PlayStation 3:lle ja Vitalle. Ottaen kuitenkin huomioon, että täällä PlayStation Store päivittyy keskiviikkoisin, tapahtunee julkaisu vanhalla mantereella varsinaisesti 21. päivä.

Kokonaisuutena Divekick on eräänlainen parodia taistelupeleistä ja niiden pelaajista. Se on täynnä monenlaisia viittauksia genren historiaan liittyen, ja ensisilmäyksellä se vaikuttaisi olevan myös pelattavuudeltaan täysi vitsi: Divekickia pelataan tasan kahdella napilla (hyppy ja potku) ja yksi isku vastustajaan riittää erävoittoon.

Juurikin pelin simppelyys on nostanut sen kuitenkin mielenkiintoiseksi kuriositeetiksi varsinkin yhdysvaltalaisissa pelitapahtumissa. Divekick on perusteiltaan helppo oppia, mutta yksinkertainen pelattavuus tekee siinä käytävistä yhteenotoista kiivaita ja tarkkaa silmää vaativia. Kullakin pelin monilla erikoisilla hahmoilla on myös omat erikoisuutensa ja kikkansa hyödyntää pelin kahden napin ideaa, mikä tuo vielä  oman taktisen lisäkerroksensa kamppailuihin.

Yhdysvalloissa peli kustantaa PlayStationeilla kymmenen dollaria, mikä Euroopassa kääntynee suoraan kymmeneen euroon. Ostamalla pelin kertaalleen saa sen samantien ladattavaksi sekä Vitalle että PlayStation 3:lle.

Myös pc-versio on Divekickista kehitteillä. Se hakee parhaillaan pääsyä Steamiin Greenlightin kautta.

Lähde: Iron Galaxy (YouTube)

Lisää luettavaa