Kahdeksan vuotta odotettu uusi Dreamfall hajautetaankin osiin

Dreamfall Chapters onkin jatkossa erikseen julkaistavista episodeista koostuva seikkailu.

27.6.2014 18:53

Kiitellylle The Longest Journey -seikkailupelisarjalle pitkään kaivattua jatkoa tuova Dreamfall Chapters on muuttamassa muotoaan.

Kun peli alkujaan tupsahti Kickstarteriin vuonna 2013, oli siitä tarkoitus muodostua kerralla alusta loppuun pelattavissa oleva kokemus. Nyt kehittäjä Red Thread Games on kuitenkin tiedottanut, että peli jaetaan viiteen erikseen julkaistavaan episodiin.

Dreamfall Chaptersin kehitystä vetävän Ragnar Tørnquistin mukaan suunnitelmia päätettiin muuttaa, sillä peli on muodostumassa suuremmaksi kuin kehittäjät alkujaan suunnittelivat. Paisumuksen myötä sekä aikataulu- että budjettirajat ovat alkaneet tulla nimittäin vastaan.

Tørnquist kuitenkin vakuuttelee, ettei Dreamfall Chaptersin tarina tule kokemaan muutoksia uudesta julkaisumallista huolimatta. Itse asiassa juuri episodipohjaisuuden ansiosta pelin tiivistäminen voidaan miehen mukaan juurikin välttää. Siirtymässä auttaa myös se, että ennen Kickstarteriin lähtöä ajatus episodipohjaisesta Dreamfallista kävi Tørnquistin ja kumppaneiden mielessä.

Mikäli Dreamfall Chaptersia on tukenut Kickstarterissa vähintään 20 dollarilla, on tukija edelleen saamassa koko pelin itselleen ilman lisäveloituksia. Ensimmäistä episodia kokemuksesta voidaan odotella Windowsille, OS X:lle ja Linuxille syksyllä.

Lähde: Dreamfall Chapters (Kickstarter)

Lisää luettavaa