Pelien hinnat ovat pysyneet jokseenkin samana vuodesta 2005 lähtien, mutta loppuvuodesta 2020 julkaistavien seuraavan sukupolven konsoleiden myötä tähän saattaa tulla muutos.

2K on ottanut jo ensimmäisen askeleen NBA 2K21:n osalta, sillä julkaisija ilmoitti pelin PlayStation 5- ja Xbox Series X -versioiden maksavan kymmenen dollaria enemmän kuin nykyisille konsoleille julkaistavat versiot eli 69,99 taalaa.

Ars Technicalle antamassaan kommentissa NBA 2K:n edustaja kertoi, että yhtiö näkee korkeamman hinnan vastaavan uusien konsoleiden tuomaa korkeampaa arvoa:

– Uskomme meidän suositushinnan NBA 2K21:n seuraavan sukupolven alustoille vastaavan saatua tarjontaa: suorituskykyä, nopeutta ja teknologiaa, joka on saavutettavissa vain uudella laitteistolla, NBA 2K:n edustaja sanoo.

2K ei jää todennäköisesti ainoaksi julkaisijaksi, joka on aikeissa korottaa seuraavan sukupolven pelien hintaa. Useiden pelijulkaisijoiden kanssa työskennellyt tutkimusfirma IDG Consulting on kertonut muidenkin julkaisijoiden tutkineen mahdollisuutta nostaa seuraavan sukupolven pelien hinnoittelua ylöspäin ainakin joidenkin pelisarjojen osalta.

Syyt tähän ovat IDG Consultingin toimitusjohtaja Yoshio Osakin mukaan yksinkertaiset. Pelien kustannukset ovat nousseet Osakin mukaan kaksi- tai jopa kolmesataa prosenttia, kun taas pelien hinnat ovat pysyneet samana (59,99 dollaria) vuodesta 2005 lähtien. Hän mainitseekin, että tänä aikana muun muassa elokuvan lippujen hinnat ovat nousseet 39 prosenttia, Netflix-kuukausimaksut yli sata prosenttia ja kaapelitelevisiopaketit 105 prosenttia.

Kymmenen dollarin lisäkorotuksella pelien hinnat nousisivat siis vastaavassa ajassa vain 17 prosenttia.

Keskustelu pelien hinnoista ei ole suinkaan uusi ilmiö, ja entinen Sony-johtaja Shawn Layden sivusi täsmälleen samaa aihetta viime viikolla puhuessaan AAA-pelien kannattamattomuudesta.

Lähde: Ars Technica, GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa