Joukkorahoitusjätti Star Citizen on massiivinen: asennuskoko 100 gigatavua

Star Citizenin massiivisen sisällön arvellaan johtavan ennennäkemättömän suureen latauskokoon.

12.3.2015 06:00

Kaikkien aikojen suurimman joukkorahoituspotin kerännyt Star Citizen -avaruussimulaattori on näillä näkymin myös yksi kaikkien aikojen suurimmista peleistä.

Ohjaaja Jeremy Masker kertoo pelin keskustelualueella lopullisen asiakassovelluksen koko on todennäköisesti lähellä sataa gigatavua. Maskerin mukaan Star Citizenin valtava asennuskoko on luonnollinen seuraus pelin sisällön koosta ja määrästä, eivätkä kehittäjät pystyisi sisällön pakkauksellakaan vähentämään asennuskokoa lähemmäs totuttuja muutaman kymmenen gigatavun lukemia.

Masker kertoo kehittäjä Cloud Imperium Gamesin pyrkivän Star Citizenin valtavan asennuksen vuoksi optimoimaan pelin päivitysprosessia, jotta pelaajat joutuisivat lataamaan mahdollisimman pieniä paketteja. Päivitysten arvellaan kuitenkin olevan kooltaan useita gigatavuja.

-Jokaisessa päivityksessä on sadoittain kohteita, ja jokainen näistä saattaa olla 200 megatavua. Tämä johtaa 2-6 gigatavun päivityksiin, ja jos teemme muutoksia tiedostotyyppien rakenteeseen ja joudumme lataamaan 30-40% tiedostoista kiintolevylle, päivitys olisi 14-20 gigatavua, Masker kirjoittaa.

Star Citizenin odotetaan ilmestyvän Windows- ja Linux-tietokoneille ensi vuoden puolella.

Lähde: Cloud Imperium Games

 

Lisää luettavaa