Joko taas? Bugit tekevät Black Ops III:n pc-versiosta pelikelvottoman

Call of Duty: Black Ops III siirtyy vuoden ala-arvoisimpien pc-julkaisujen jonon jatkeeksi.

7.11.2015 10:45

Vuosi 2015 ei ole kohdellut pc-pelaajia hyvin.

Tällä kertaa tuskaa aiheuttaa eilen julkaistu Call of Duty: Black Ops III, jonka pc-versio on Steamin ja Treyarchin keskustelufoorumien perusteella pitkälti pelikelvoton monilla kokoonpanoilla. Yksi yleisimmistä ongelmista johtaa ruudun pimenemiseen heti pelin käynnistämisen jälkeen, ja vaikka onnekkaimmat saattavat päästä päävalikkoon asti, senkään toiminnasta ei vaikuta olevan mitään takeita. 

Kohtalokkaampien vaivojen lisäksi peliä piinaavat vanhat tutut optimointiongelmat. Epävakaan ruudunpäivityksen, nykimisen ja muistivuotojen vaivaamaa Black Ops III:a vertaillaankin verkossa ahkerasti Batman: Arkham Knightin viimekesäiseen pc-katastrofiin.

Joihinkin ongelmiin Black Ops III:n pelaajakunta on löytänyt itse ratkaisuja: pelin uudelleenasentaminen ja sen INI-tiedostojen sorkkiminen vaikuttaa auttaneen osaa hätää kärsivistä. Treyarch kuitenkin on itse kertonut olevansa tietoinen suoritusongelmista eritoten Intelin Core i5-prosessoreilla, ja ilmeisesti pulmia ratkotaan virallisesti myös studiolla.

On hyvä silti huomauttaa, etteivät bugit äänekkäästä kärsimyskuorosta huolimatta vaivaa kaikkia: pelin vajaasta kolmesta ja puolesta tuhannesta Steam-arvostelusta lähes 2000 on myönteisiä. 

Lähde: Steam, Steam Discussions, Call of Duty, Polygon

Lisää luettavaa