Jenkkiarmeijan taistelusimulaattori ei anna armoa läskeille

Myös Suomen puolustusvoimat käyttävät samaista ohjelmaa.

20.5.2014 13:05

Jenkkiarmeija on käyttänyt videopelejä jo kauan osana taisteluharjoituksiaan. Eräs tällaisista ohjelmista on Bohemia Interactiven suunnittelema uusi Virtual Battlespace 3 -ohjelma. VB3 on suunniteltu taistelusimulointia ja tehtäväharjoittelua varten. Ihan mistään turhasta lelusta ei ole kyse, sillä esimerkiksi sotilasliitto NATO käyttää sen edeltäjää eli Virtual Battlespace 2:sta omissa harjoituksissaan. Myös Suomen armeija käyttää Virtual Battlespacea.

Eräs Virtual Battlespace 3:n uusista ominaisuuksista on siinä, että harjoitusohjelmassa on täysin muunneltavat pelihahmomallit. Käytännössä tämä tarkoittaa raadollisesti sitä, että mikäli sotilas on ylipainoinen, myös tämän virtuaalisessa harjoitusohjelmassa käyttämä hahmo on ylipainoinen. Virtual Battlespace 3:ssa oikeassa elämässä ylipainoisten sotilaiden hahmojen kunto loppuu taistelusimulaattorissa nopeammin kuin kovakuntoisten sotilaiden hahmojen. Pelihahmon kunto määritellään armeijan oman kuntoluokituksen mukaan.

Virtual Battlespace 3 on realistinen myös siinä mielessä, että harjoitusohjelmassa sotilaiden pelihahmot voivat käyttää ainoastaan niitä aseita, joita he osaavat käyttää tosielämässä.

Lähde: Arstechnica

Lisää luettavaa