Silicon Knightsin vanha perustajajäsen ja johtaja Denis Dyack on perustanut jälleen uuden yhtiön. Yhteistyönä mediakonkareiden Jonathan M. Soon-Shiongin ja Paul Rapovskin kanssa mies on tuonut maailmaan nyt televisio-ohjelmien, elokuvien ja pelien tuottamiseen erikoistuvan Quantum Entanglement Entertainmentin.

Eräs uuden yhtiön parhaillaan työn alla olevia projekteja on sen kotisivujen mukaan peli Shadow of the Eternals. Kyseessä on sama tuotos, jota Dyack kumppaneineen yritti vuonna 2013 kehittää osana nuorta kanadalaista Precursor Games -studiota. Studio epäonnistui useampaan kertaan saada joukkorahoitusta kasaan projektia varten ja viime vuonna se ilmoittikin laittaneensa pelin jäihin yhtiön työntekijöiden lähdettyä samalla omille teilleen.

Toistaiseksi Precursor Gamesin nykytilanteesta ei ole juuri tietoja. Kirjoitushetkellä studion kotisivuille ei ole enää suoraa pääsyä, vaan ne ohjaavat käyttäjänsä Quantum Entanglementin sivuille.

Dyackilla on erikoinen historia pelialalla. Hänen Silicon Knights -studionsa oli aikoinaan luomassa sellaisia mielenkiintoisia nimikkeitä kuin Blood Omen: Legacy of Kain, Eternal Darkness ja Metal Gear Solid: Twin Snakes. Yhtälailla se kuitenkin tunnetaan myös pahasti flopanneista peleistä, kuten X-Men: Destinysta ja Too Humanista, joiden epäonnistumisten siivittämän studio vaipui pitkäksi aikaa kovin epämääräiseen tilaan. Viime toukokuussa yhtiö jätti konkurssihakemuksen.

Quantum Entanglement ei ole vielä tarkemmin kertonut, miten se on jatkamassa Shadow of the Eternalsin kehitystä. Viihdesivusto IGN:lle antamassaan haastattelussa Dyack on kuitenkin vihjannut, että uuden yhtiön televisio- ja elokuvapuolet saattavat jotenkin vielä vaikuttaa projektin hahmottumisessa.

Lähde: Quantum Entanglement Entertainment, Polygon, Collins Barrow, IGN

Lisää luettavaa