Vuonna 2006 ilmestynyt Prey oli omalaatuinen peli. Pelissä kikkailtiin painovoimalla erikoisella tavalla, ja olipa Preyssa myös portaaleja, joiden läpi pystyi kurkkimaan ja ampumaan – tämä kaikki siis vuosi ennen Portal-peliä.

Preyn kehitysprosessi oli pitkä, ja ensimmäiset ideat pelistä oli raapustettu paperille peräti vuonna 1995. Harva siis välttämättä hämmästyi, kun vuonna 2011 ilmoitettiin Preyn saavan jatkoa. Nyt kuitenkin pelin jatko-osan julkaisijan Bethesdan Pete Hines on kertonut PAX Australia -messuilla, että Prey 2 on virallisesti peruttu.

– Uskoimme jatko-osan menestykseen. Emme kuitenkaan lopulta koskaan päässeet lopullliseen selvyyteen siitä, millainen pelin pitäisi olla. Suoraan sanottuna peli ei ollut sellaisessa kunnossa, että se olisi läpäissyt laatuvaatimuksiamme, joten päätimme lopettaa sen työstämisen, Hines kertoi.

– (Ykkösosankin tehnyt) Human Head Studios ei enää työskentele projektin parissa. Uskomme yhä Prey-tuotemerkkiin, ja yhtä paljon uskomme siihen, että voimme tehdä sillä vielä jotain. Meidän pitää vain selvittää itsellemme mitä se jokin on, Hines kertoi.

Lähde: Cnet.

Lisää luettavaa