Maailman tunnetuimpien jalkapallopelaajien joukkoon lukeutunut Diego Maradona on jouduttu hyllyttämään ainakin väliaikaisesti FIFA 22:sta.

Edesmennyt argentiinalaispalloilija on ollut ennen kaikkea osa pelin Ultimate Team -tilaa, jossa haltuunsa on voinut saada myös legendaarisia pelaajia vuosien takaa. Toistaiseksi näin ei kuitenkaan enää ole, sillä Maradonan käyttöä koskevista oikeuksista on käyty viimeisinä kuukausina kiistaa.

– Johtuen kolmansien osapuolien välisestä oikeuskiistasta olemme joutuneet hyllyttämään Diego Maradonan FIFA Ultimate Team -paketeista, Ultimate Draftista ja Soccer Aid World XI -joukkueesta, EA on ilmoittanut pelin sisällä.

EA:n on raportoitu tehneen sopimuksen Maradonan käytöstä pelisarjassaan tämän entisen managerin Stefano Cecin kanssa. Argentiinalaisoikeuden viime vuoden lopulla tekemän linjauksen mukaan Ceci ei pidä hallussaan tällä hetkellä kuitenkaan oikeutta tehdä moisia sopimuksia vuonna 2020 menehtyneen Maradonan käytöstä. Sen sijaan pelaajabrändin on katsottu jossain määrin kuuluneen Maradonan lakimiehen omistamalle Sattvica-yritykselle, mistä tosin Maradonan tyttäret ovat tehneet oman valituksensa.

EA:lla todetaan, että se jakaa fanien pettymyksen Maradonan hyllytyksen suhteen ja toivoo saavansa ikonin takaisin peliin taas jossain vaiheessa tulevaisuutta.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa