Iron Harvestin mech-sota päivättiin, Port Royale 4 paljastui ja Anno 1800 ei suostu pysähtymään

Saksassa järjestettävät Gamescom-messut ovat tarjonneet tietenkin uutisia strategia- ja hallinnointipelien saralla.

19.8.2019 21:49

Strategia- ja erilaiset hallinnointipelit ovat tunnetusti kovassa huudossa Saksassa, miksi Gamescom-messuja varten oli varattu jälleen joukko hajanaisia naksuttelujulkistuksia.

Sotaisamman pelattavan ystäville vahvistui jo näin maanantaina, että Iron Harvest ilmestyy niin pc:lle kuin PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 1. syyskuuta 2020. Kyseessähän on reaaliaikainen strategiapeli, jossa soditaan 1920-luvun Euroopassa mecheja hyödyntäen.

Enemmän seilaamista kaipaaville vuorostaan kerrottiin, että Port Royale 4 on matkalla pc:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onella ja Switchille ensi vuonna. Gaming Mindsin kehittämä ja Kalypso Median julkaisemassa pelissä tavoitellaan menestystä tietysti 1600-luvun Karibialla, jossa rennon merenkäynnin lisäksi tutuksi tulevat toki myös kaupunkirakentelu ja taktinen meritaistelu. 

Ubisoftin kaupunkipeli Anno 1800 jatkaa sekin hiljalleen laajentumista. Gamescomin yhteydessä vahvistui, että pelin seuraava lisäosa Botania julkaistaan 10. syyskuuta tarjoten uusia puuhastelumahdollisuuksia kasvitieteellisten puutarhojen muodossa. Kolmas lisäosa The Passage odottaa vuorostaan talvella ilmalaivojen kera.

Näin alkuviikosta aina elokuun 25. päivään asti Anno 1800 voi kokeilla myös ilmaiseksi. Kokeiluversion löytää sekä Uplaysta että Epic Games Storesta.

Muitakin Gamescomista saatuja strategiajulkistuksia on toki jo nähty. Sega muun muassa paljasti oman kovin Civilization-henkisen Humankindin, kun taas Microsoft päiväsi Age of Empires II: Definitive Editionin.

Lisää luettavaa