Indiestudion erikoisajuri vahvistaa PlayStation 4:n ohjaintarjontaa

Skullgirls-kehittäjä Lab Zero Games on kasaamassa ajuria, jonka ansiosta useat PlayStation 3:a tukevat arcade-tikut saadaan toimimaan PlayStation 4:llä.

26.10.2014 16:54

2D-mätkintäpeli Skullgirls voi PlayStation 4:lle saapuessaan olla suurempi tapaus kuin moni on saattanut odottaa. Peliä työstävä Lab Zero Games on paljastanut, että se on kasannut peliä varten omaa USB-ajuriaan, jonka ansiosta useat PlayStation 3:n arcade-tikkuohjaimet saadaan toimimaan Sonyn uutuuskonsolilla.

– Me uskomme, että on parempi kuluttajille ja alalle, että voit sijoittaa kovalla työllä ansaitsemasi rahat peleihin sen sijaan, että ostaisit kokonaan uuden tikun, Lab Zeron toimitusjohtaja Peter Bartholow selitti Giant Bomb -sivustolle.

Alustavasti ajuri toimii vain osana Skullgirlsia, mutta tähän voi tulla tulevaisuudessa muutoksia. Lab Zeron mukaan ajuria on tarkoitus tarjota siitä kiinnostuneiden kehittäjien käyttöön ilmaiseksi, eikä Sonyllakaan vaikuta olevan mitään ajatusta vastaan. Mitä vielä, ajurin kehittämisessä on omalla ajallaan auttanut Naughty Dogin ohjelmoija John ”Cowboy” Bellomy.

Skullgirlsin saapuminen PlayStation 4:lle on tapahtumassa näillä näkymin ensi vuonna, joten ajurin viralliseen debyyttiin menee siis vielä tovi. Kuluvan vuoden aikana Lab Zeron tarkoituksena on kuitenkin antaa ajuria jo pelaajien testattavaksi, jotta kehittäjä voi esimerkiksi rakentaa tarkan listan tuetuista tikkuohjaimista.

Parhaillaan Skullgirls on saatavilla niin pc:lle, Xbox 360:lle kuin myös PlayStation 3:llekin. PlayStation 4:n ohella peli on tulossa vielä myös Vitalle.

Lähde: Giant Bomb, Polygon

Lisää luettavaa