Ohjelmoijana, säveltäjänä ja suunnittelijana pelialalla toiminut Alec Holowka on kuollut. Menehtymisestä kertoi Twitterin välityksellä tämän sisko, jonka mukaan Alec oli saanut viime päivinä ennen kuolemaansa kriisiapua.

Night in the Woodsin ja Aquarian kaltaisista peleistä tunnetun Holowkan nimi oli noussut aiemmin viikolla esiin osana isompaa netissä käytyä keskustelua koskien pelialalla vuosien varrella kohdattuja ahdistelutapauksia. Keskustelua seurattiin maailmanlaajuisesti, ja esimerkiksi kansainvälinen pelinkehittäjien yhdistys IGDA muistutti sosiaalisessa mediassa ohjeista, jotka yhdistys oli koonnut sivuilleen ahdistelua koskien.

Holowkan kuolemasta kerrotussa ilmoituksessa Alecin todettiin painineen elämässään mieliala- ja persoonallisuushäiriöiden sekä tämän omalle kohdalle osuneen kaltoinkohtelun kanssa. Näihin hän oli viimeisinä vuosina hakenut apua terapian kautta. 

– En teeskentele, etteikö hän olisi ollut vastuussa harmin aiheuttamisesta, mutta syvällä sisimmässään hän oli ihminen, joka halusi tarjota ihmisille huolta ja ystävällisyyttä. Hänellä meni vain tovi tajuta, miten hän sen tekisi, ilmoituksessa kerrottiin.

Ilmoituksen yhteydessä pyydettiin, ettei perheen surua käytettäisi tekosyynä muiden ahdisteluun. Ennen kaikkea Alecin kerrottiin toivoneen kaikkea hyvää ihmisille, jotka olivat puhuneet hänestä viikon varrella.

Lähde: r/NightInTheWoods 

Lisää luettavaa