Ikuisuuden jälkeen Baldurin portit aukesivat Androideille

Noin puolentoista vuoden odottelun jälkeen Baldur's Gate: Enhanced Edition on saatu tuotua Android-väenkin pällisteltäväksi.

19.4.2014 04:14

Roolipeliklassikkojen joukkoon helposti laskettavissa oleva Baldur’s Gate on koettavissa nyt myös virallisesti Android-laitteilla. Peliyhtiö Overhaul Gamesin työstämänä pelin paranneltu Enhanced Edition -versio on nyt saatavilla Google Play -kauppapaikalta noin yhdeksällä eurolla.

Enhanced Editionin saapuminen Android-alustalle ei ole tapahtunut aivan monien toivomalla nopeudella. Pc:llä ja iPadeilla seikkailemaan päästiin päivitetyissä merkeissä jo vuoden 2012 lopulla, ja onpa kumpaisellekin alustalle julkaistu myös jo Baldur’s Gate II:sta vastaava parannus. Myös OS X -pelaajat ovat saaneet jo reilu vuosi sitten osansa parannellusta Baldur’s Gatesta.

Enhanced Editionin myötä Baldur’s Gate ja sen lisälevy Tales of the Sword Coast on tietenkin muovattu toimimaan kätevämmin kosketusnäytöillä, mutta onpa mukaan ujutettu myös hieman tuorettakin pelattavaa. Hintavammasta pc-versiosta poiketen Enhanced Edition ei Android-laitteilla kuitenkaan tarjoa suoraan kaikkia uutuusherkkujaan heti pelaajien käsiin, vaan osa lisäpelattavasta on ostettava erikseen vielä pelin sisältä, mikäli moisesta sattuu olemaan kiinnostunut.

Lähde: Google Play

Lisää luettavaa