Hyvästit FIFAlle? EA harkitsee futissarjansa nimen vaihtamista

Electronic Artsilla pohditaan miltei 30 vuotta kestäneestä kumppanuudesta irtautumista.

10.10.2021 16:06

Electronic Arts harkitsee FIFA-jalkapallopelisarjansa uudelleen nimeämistä.

Mahdollinen nimenvaihdos päättäisi lähes 30 vuoden yhteistyön julkaisijajätin ja kansainvälisen jalkapalloliiton välillä. EA:n mukaan nimilisenssi on kuitenkin oma, erillinen sopimuksensa, eikä siitä luopuminen vaikuttaisi julkaisijan muihin, esimerkiksi jalkapallojoukkueita koskeviin yhteistyökuvioihin ja julkaisuoikeuksiin.

– Tiedämme, että autenttisuus on elintärkeää pelikokemukselle. Siksi keskitämme niin paljon energiaa yli 300 eri lisenssikumppanin vahvistamiseen. Se antaa meille oikeudet yli 17 000 urheilijaan, yli 700 joukkueeseen, 100 stadioniin ja yli 30 liigaan ympäri maailmaa. Kumppanuusverkostomme ja lisenssiekosysteemimme laajuus takaa, että EA Sportsin jalkapallopelit pystyvät tarjoamaan vertaansa vailla olevaa autenttisuutta nyt ja vielä vuosienkin päästä, EA Sportsin johtaja Cam Weber totesi asiaa käsittelevässä tiedotteessa.

EA ei ole antanut syytä mahdolliselle nimenvaihdokselle. Vastaavan liikkeen teki aiemmin tänä vuonna jo samoilla markkinoilla kilpaileva Konami, joka muutti pitkän linjan jalkapallosarja Pro Evolution Soccerin nimen yllättäen eFootballiksi. Muutos toi mukanaan kuitenkin muitakin epäsuotuisia lieveilmiöitä.

Lähde: EA, IGN

Lisää luettavaa