Meta-toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoo Facebook-tilillään Meta Quest 2 -virtuaalitodellisuuslaseihin kirjautumiseen kohdistuvista muutoksista. Parjattu kirjautumisjärjestelmä ei enää elokuusta alkaen vaadi Facebook-käyttäjää, vaan laseihin kirjaudutaan jatkossa täysin uusilla Meta-käyttäjillä.

Meta-käyttäjät toimivat yhtiön verkkosivun mukaan ainakin ensialkuun vain ja ainostaan yhtiön virtuaalisen todellisuuden palveluissa, eikä niitä voi käyttää esimerkiksi Facebook-kirjautumisen yhteydessä, vaikka tilit voikin halutessaan yhdistää toisiinsa, jos vaikkapa Instagramin selaileminen virtuaalisessa maailmassa houkuttelee. Yhtiö kertoo kuitenkin aikovansa laajentaa käyttäjää toimimaan myös muissa yrityksen laitteissa.

Muutoksen yhteydessä myös Oculus-tilit kokevat muutoksia. Jo ennen kuin Oculus-käyttäjät sulautetaan lopullisesti Meta-käyttäjiin tammikuussa 2023, muuttuu konsolin sisäiset Oculus-profiilit uusiksi Meta Horizons -profiileiksi. Samalla aikaisemmat Oculus-kaverit muuttuvat automaattisesti Instagram-henkisesti vain seuraajiksi, joka tuo yhtiön mukaan mukanaan ”uusia tapoja olla sosiaalinen”.

Meta vakuuttaa, että käyttäjätilien toisiinsa sulautuessa mukana siirtyy niin kaikki käyttäjädata kuin pelitkin, eli kallisarvoiset saavutukset tai vaikkapa liikuntalokti kulkevat visusti pelaajien mukana myös uudella Meta-käyttäjätilillä.

Lähde: Mark Zuckerberg (Facebook), Meta

Lisää luettavaa