Hyvästi analogitatit? Steam-peliohjain lupaa hiiren veroista käyttökokemusta

Valven viimeinen tälle viikolle osoitettu julkistus oli peliohjain, joka jättää hyvästit esimerkiksi analogitateille.

28.9.2013 07:48

Käyttöjärjestelmien ja pelilaitteiden ohella Valve haluaa seuraavaksi hallita myös peliohjaimia. Yhdysvaltalainen pelitalo julkisti perjantaina Steam-ohjaimen, jolla se lupaa siirtää jopa hiirellä ja näppäimistöllä pelattavat pelit sohvan pohjalle sopiviksi kokemuksiksi.

Ohjaimen pääasiallinen erikoisuus on sen tapa hylätä monille tutut analogitatit. Steam-ohjaimessa nämä on korvattu kahdella napsautettavissa olevalla, värähtelyn avulla palautetta antavalla kosketuslevyllä, joiden Valve lupaa olevan itse asiassa erittäin tarkkoja pelikäytössä.

– Kosketinlevyt tarjoavat paljon tarkemman tiedonsyötön pelaajalta koneeseen kuin mitä perinteisillä ohjaimilla on ollut mahdollista. PC:hen soveltuviin tiedonsyöttölaitteisiin tottuneet Steam-pelaajat saattavat ilahtua siitä, että ohjaimen käyttö muistuttaa pöytäkoneen hiiren käyttöä, Valve kuvailee Steamin kotisivuilla.

Ohjaimen keskeltä löytyy myös pieni napsautettavissa oleva kosketusnäyttö, jota kehittäjät ovat vapaita hyödyntämään osana pelejään parhaaksi näkemällään tavalla. Valve tosin ei halua varsinaisesti jakaa pelaajien huomiota kahden näytön välille, miksi Steam-palvelun avulla ohjaimen ruutua koskettaessa sen näyttö voidaan esittää myös pelattavan pelin päällä.

Pelitalo on myös jo vakuuttanut, ettei se ole hylkäämässä hiirtä ja näppäimistöä uuden tuotoksensa myötä.

Mielenkiintoisesti Valve on suunnitellut Steam-ohjaimen hakkeroitavaksi. Mahdollistaakseen itse asiassa jopa ideoiden vapaan lentämisen, on se tarjoamassa käyttäjille myös työkaluja ohjaimen kanssa tehtävää säätämistä varten.

Ensimmäisiin Steam-ohjainprototyyppeihin pääsevät käsiksi ne 300 onnekasta, jotka valitaan mukaan Valven Steam-koneiden testaajiksi. Noihin aikoihin myös pelien kehittäjiä aletaan tutustuttaa ohjaimen mahdollisuuksiin.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa