Huvipuisto kääntyy pelon valtakunnaksi kauhupeli The Parkissa

Massiivimoninpelejä viime vuosina lähinnä työstänyt Funcom on innostunut jälleen ajatukseta kehittää yksinpelejä. Ensimmäisenä luvassa olsii kauhupeli The Park.

26.8.2015 16:47

Norjalaispelitalo Funcom on työstämässä ensimmäistä uutta yksinpelikeskeistä peliään sitten vuonna 2006 julkaistun Dreamfall: The Longest Journeyn. Studion uusin luomus on lokakuulle tähdätty The Park, joka on pc:lle tuloaan tekevä öiseen huvipuistoon sijoitettu kauhukokemus.

Samaan universumiin Funcomin The Secret World -massiiviroolipelin kanssa sijottuvassa The Parkissa päähenkilönä nähdään kadonnutta lastaan etsivä äiti. Funcom on myöntänyt jo suoraan, ettei The Parkista ole suunniteltu erityisen pitkää kokemusta, mutta tätä se lupaa paikkailla tarjoamalla pelaajille koettavaksi kiihkeäksi kuvaillun kauhutarinan.

Syntynsä The Park on saanut osana Funcomin sisäisiä kehityskokeiluja. Niiden voimin yhtiö on yrittänyt löytää keinoja hyödyntää sen olemassaolevia universumeja osana pienempiä yksinpelikeskeisiä pelikokemuksia.

Ensimmäisten The Longest Journey -pelien ja The Secret Worldsin lisäksi Funcom on vastannut vuosien varrella myös esimerkiksi Age of Conanin ja Anarchy Onlinen työstöstä. Studio on kärsinyt viime aikoina taloudellisista ongelmista ja se onkin etsinyt nyt loppukesän aikana muun muassa mahdollista fuusiotilaisuutta toimintaansa jatkaakseen.

The Longest Journey -sarjalle hiljattain jatkoa tuoneen Dreamfall: Chapters -pelin kehityksessä Funcomilla ei ole juuri ollut tekemistä. Episodipohjaisen pelin työstö on ollut pääasiallisesti pelisarjan luoneen Ragnar Tørnquistin oman Red Thread Games -studion projekti.

Lähde: Funcom

Lisää luettavaa