Huumeiden käyttö säikäytti: We Happy Few myyntikieltoon Australiassa

We Happy Few on joutunut Australiassa peli-ikärajoja säätävän tahon silmätikuksi tavassaan käsitellä huumeita.

25.5.2018 18:38

Australiassa ikärajoja säätävä Australian Classification Board on päättänyt olla antamatta ikärajaa selviytymisseikkailu We Happy Few’lle. Päätöksen myötä peliä ei voida myydä siis virallisesti maassa ellei sen sisältöä muuteta tai ACB pyörrä jostain syystä sanomisiaan. 

PC Gamer -lehden saaman lausunnon mukaan päätös perustuu pelin tapaan tehdä huumeiden käyttämisestä palkitsevaa ja kannustettua toimintaa. Pelimaailman asukit kun alkavat käyttäytyä pelaajaa kohtaan aggressiivisemmin, mikäli tämä ei maiskuttele tasaisin väliajoin euforiaa ja harhoja aiheuttavaa Joy-lääkettä. Pelin tarinankerronnassa tätä myös korostetaan sillä, että tekoälyhahmonkin voi nähdä pelissä joutuvan pieksetyksi, mikäli tämä on kieltäytynyt ottamasta lääkettään.

ACB:n päätös on siitä mielenkiintoinen, että Joy-huume on yksi pelin tavoista käsitellä vallankäyttöä totalitaarisessa valtiossa. We Happy Few’n tehnyt Compulsion Games ei olekaan ollut erityisen tyytyväinen Australiassa tehtyyn päätökseen ja se kertookin käyvänsä parhaillaan keskustelua aiheesta ACB:n kanssa.

Tarkoituksena We Happy Few’n on ollut saapua virallisesti PlayStation 4.lle, Xbox Onelle ja pc:lle kesän tienoilla. Peli oli pitkään saatavilla varhaisjulkaisumuodossa, mutta sen jakelu päättyi helmikuussa

Lähde: Compulsion Games, PC Gamer

Lisää luettavaa