Huikealla tyylillään hurmannutta Cupheadia ei kannata odottaa PS4:lle

Cuphead saapuu syksyllä pc:lle ja Xbox Onelle, mutta mites muut alustat? Ilmeisetsi konsoleilla sitä ei nähdä aianakaan PS4:llä, joten tuskin myöskään muilla alustoilla.

7.7.2017 14:08

Syksyllä vihdoin ja viimein julkaisunsa saava Cuphead on ja pysyy konsoleilla ainakin jonkinlaisena Xbox Onen yksinoikeutena, peliä kehittävä StudioMDHR on kertonut.

Asia nousi esiin ensin NeoGAF-keskustelupaljastalla, jossa studion edustaja Tyler Moldenhauer totesi Cupheadin saapuvan ensin vain Xbox Onelle ja Windows-koneille sekä mahdollisesti joskus myös Mac- ja Linux-koneille. Eurogamer-sivusto vahvisti myöhemmin myös StudioMDHR:n virallisen kannan asiaan, johon studion toinen edustaja Ryan Moldenhauer totesi, ettei pelistä tosiaan tulla saamaan PlayStation 4 -versiota Xbox One -yksinoikeuden takia.

Tiedossa ei ole tarkailleen, mikä on johtanut ratkaisuun. Mikäli Cuphead kuitenkin menestyy ja saa esimerkiksi jatko-osan, voisi ainakin se mahdollisesti saapua useammallekin alustalle. StudioMDHR:n mukaan se nimittäin itse pitää hallussaan oikeuksia Cuphead-nimikkeeseen.

Ostettavaksi Cuphead saadaan Xbox Onelle ja Windows-koneille 29. syyskuuta. Äärimmäisen tyylikästä tasoloikkaräiskintää jaellaan pc:lle aluksi Steamissa,  mutta myös GOG-jakelu on nähty myöhemmin mahdollisuutena.

Lähde: Eurogamer, NeoGAF

Lisää luettavaa