Päivitys kello 23.15: Don Mattrick jättää Microsoftin virallisesti taakseen ja siirtyy sosiaalisista peleistä tunnetun Zyngan riveihin toimitusjohtajaksi sekä yhtiön hallituksen jäseneksi. Zyngan perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Mark Pincus jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja toimii yhtiössä jatkossa tuotantopäällikkönä.

Mattrickin mukaan Zynga ei ole vielä saavuttanut täyttä potentiaaliaan elämänsä aikana. Hän uskookin, että Pincusin ”uraauurtava” visio ja tehtävä tuoda maailma yhteen pelien avulla ovat vasta pääsemässä alkuun.

Vaihdos tapahtuu maanantaina 8. päivä heinäkuuta.

Mattrickin seuraajasta ei vielä ole tietoa.

Päivitys kello 23:59: Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer on ilmoittanut Game Informerin nappaamassa yhtiön työntekijöille osoitetussa kirjeessään, että Xbox-osaston pomot raportoivat jatkossa hänelle. Tietoa ei ole, kauanko tämän järjestelyn on määrä kestää.


Alkuperäinen uutinen: Microsoftin Xbox-puolta johtava Don Mattrick on jättämässä nykyisen työpaikkansa, nimekäs teknologiasivusto All Things D raportoi. Sivuston lähteiden mukaan vahvistus asiasta saatetaan saada jo muutaman tunnin sisällä.

All Things D:n tietojen perusteella mies voisi hyvinkin liittyviä seuraavaksi sosiaalisista peleistä tunnetun Zyngan palkkalistoille. Siellä hän saattaisi yrittää nostaa yrityksen pois tappiokierteestä kenties jopa toimitusjohtajan roolissa.

Alkuvuodesta miehen nimi nousi vahvasti esiin myös Electronic Artsin toimitusjohtajavaihdokseen liittyvien keskustelujen yhteydessä.

Mattrick liittyi osaksi Microsoft-tiimiä vuonna 2007 ja on ollut viime aikoina vahvasti esillä esittelemässä tulevaa Xbox One -konsolia. Uuden Xboxin ympärillä onkin hiljattain käynyt varsin kova kuhina Microsoftin julkistettua ensin läjän kritisoituja käyttöikeuksien hallintaan liittyviä ratkaisuja, jotka se kuitenkin kumosi hyvinkin nopeasti.

Ennen Microsoftia Mattrick työskenteli useamman vuoden ajan EA:lla.

Microsoft tai Zynga eivät ole vielä kommentoineet huhuja.

Lähde: All Things D

Lisää luettavaa