Vahvistettu: Videopalvelu Twitch ei sittenkään YouTubelle – Amazon hioo miljardikauppaa

PÄIVITETTY: Amazon on vahvistanut ostavansa Twitchin.

25.8.2014 21:08

Päivitys kello 23.15: Amazon on vahvistanut ostavansa Twitchin 970 miljoonalla dollarilla. Toimenpide on määrä saada päätökseen vielä vuoden lopulla.

Samalla Twitch on myös valaissut, mitä kauppa tulee sen kannalta tarkoittamaan.

– Amazonin osana oleminen antaa meidän tehdä enemmän asioita yhteisöllemme. Olemme kykeneväisiä luomaan työkaluja ja palveluita nopeammin kuin itsenäisenä. Tämä muutos tulee tarkoittamaan suuria asioita yhteisöllemme ja se auttaa meitä tuomaan Twitchin vieläkin useamman ihmisen ulottuville ympäri maailmaa, Twitchin toimitusjohtaja Emmett Shear kommentoi.

Alkuperäinen uutinen: YouTuben ja peleihin erikoistuneen Twitch-videopalvelun tiet eivät välttämättä olekaan kohtaamasta. Sekä sanomalehti The Wall Street Journal että teknologiasivusto The Information raportoivat kuulleensa lähteiltään, että Twitchia saattaakin olla ostamassa nyt verkkokauppajätti Amazon noin miljardin dollarin suuruisella kaupalla.

Raportit antavat ymmärtää, että kauppa saattaisi olla käymässä läpi jo viimeisiä vaiheitaan. Mahdollinen virallinen ilmoitus sopimuksesta voikin tapahtua jo ”piakkoin”.

Tieto AmazoninTwitch-ostosta on varsin yllättävä, sillä viime toukokuusta asti Googlen omistaman YouTuben on huhuiltu olleen erittäin kiinnostunut Twitchista. Huhut menivät jopa niinkin pitkälle, heinäkuussa teknologiasivusto VentureBeat kertoi Youtube-kaupan olleen käytännössä jo varmistunut.

Lähde: The Information, The Wall Street Journal, Polygon

Lisää luettavaa