Huhu: Verkkokauppajätin miljoonat vetivät Crytekin ojasta

Amazon näyttää kiinnostuneen CryEngine-pelimoottorista niinkin paljon, että sen rahat saattoivat pelastaa koko Crytek-peliyhtiön.

7.4.2015 21:00

Saksalaista alkuperää oleva Crytek-pelitalo näyttää löytäneen merkittävän kumppanin verkkokauppajätti Amazonista. Peliblogi Kotaku raportoi kuulleensa neljältä nimettömänä pysyvältä lähteeltään, että Amazon on suurella rahalla tehnyt lisenssointisopimuksen liittyen Crytekin CryEngine-pelimoottorin.

Kotakun lähteiden mukaan diilin koko on voinut olla jotain 50-70 miljoonan dollarin paikkeilla. Sopimus onkin ollut erittäin tärkeä Crytekille, sillä vasta viime vuonna sen koettiin olleen kovissa talousvaikeuksissa. Yhtiö epäonnistui pitkään maksamaan esimerkiksi palkkaa monille alaisistaan ja se päätyi lopulta luopumaan myös uuden Homefront-pelin kehityksestä.

Viime elokuussa Crytek ilmoitti, että sen tila on nykyisin turvattu salaisen kumppanin ansiosta.

Kotakun lähteet eivät tiedä varmuudella kertoa, mitä Amazon on tarkalleen suunnittelemassa CryEnginen varalla. Selvää viime aikoina on kuitenkin ollut, että Amazon on kiinnostunut kovasti pelimarkkinoista. Vasta viime vuonna yhtiö päätyi hankkimaan itselleen esimerkiksi sekä Double Helix -pelistudion että myös pelivideopalvelu Twitchin. Onkin epäilty, että Amazon saattaisi työstää CryEnginen pohjalta jopa jonkinlaista omaa pelimoottoriaan.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa