Huhu: Uusi tehokkaampi Xbox One saapumassa ensi vuonna, Oculus Rift -tuki havitteilla

Microsoft saattaa valmistautua tuomaan aiempaa tehokkaamman Xbox One -konsolin kauppoihin ensi vuonna. Se voi myös olla uusi alku sille, miten Microsoft käsittelee jatkossa laitteistomallien julkaisua.

25.5.2016 15:50

Uusi aiempaa tehokkaampi Xbox One -malli on saapumassa kauppoihin ensi vuonna, peliblogi Kotaku raportoi. Kotakun kolmen anonyymin lähteen mukaan uutta konsolimallia kutsutaan Microsoftin sisällä parhaillaan koodinimellä Scorpio ja se voisi mahdollisesti olla tarpeeksi tehokas sekä Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseja että myös jonkinasteista 4K-resoluution käyttöä varten.

Ilmeisesti parhaillaan Microsoft onkin yrittämässä kumppanuuden muodostusta Oculuksen kanssa uutta konsolimallia varten. Kumpikaan yhtiöistä ei ole tarjonnut kuitenkaan vielä minkäänlaista kommenttia huhuja koskien.

Kotakun lähteiden mukaan uusi tehokkaampi Xbox One olisi osa Microsoftin suurempaa Project Helixiksi kutsuttua strategiaa, jonka pitäisi tuoda Xbox ja Windows aina vain lähemmäksi toisiaan. Merkkejä hankkeesta on nähty aiemmin jo siinä, että yhä useampia Xbox-peli on tavalla jos toisella tehnyt siirtymään myös Windows 10:n puolelle.

Ilmeisesti Microsoft suunnittelee parhaillaan myös hieman Applen tyylistä lähestymismallia konsolien julkaisun suhteen pyrkien tuomaan kauppoihin tasaista tahtia uusia päivitettyjä laitteistoja. Pelien suhteen Microsoftilla on tarkoitus vuorostaan tavoitella mallia, jossa erilaiset pelituotokset olisivat yhteensopivia sekä tulevien että vanhojen laitemallien ja Windows 10:n kanssa.

Näillä näkymin myös uusi aiempaa kevyempi ja halvempi Xbox One -malli on löytämässä tiensä kauppoihin vielä tänä vuonna, Kotakun lähde tietää kertoa. Ilmeisesti kyseinen malli ollaan pakkaamassa yhteen kahden teratevun kokoisen kovalevyn kanssa. Kyseisen mallin julkistus saattaa olla edessä jo E3-messuilla.

Aiemmin myös uudesta aiempaa tehokkaammasta PlayStation 4 -mallista on huhuiltu kiivaasti. Siitä voi lueskella lisää esimerkiksi tästä.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa