Huhu: Uusi levyasematon Xbox One tulossa ensi vuonna

Microsoft vaikuttaisi valmistelevan levyasematonta Xbox Onea markkinoille.

16.11.2018 22:05

Xbox Onesta on tekeillä uusi levyasematon malli, mikäli tuoretta huhua on uskominen. Tietoa on viljellyt teknologiasivusto Thurrott, jonka lähteiden mukaan levyt hylkäävä malli voitaisiin nähdä kaupoissa ensi vuonna.

Tavoitteena Microsoftilla on ilmeisesti uudella mallilla karsia konsolin hintaa noin satasella. Samalla ainakin Yhdysvalloissa yhtiö kaavailee käynnistävän uuden vaihto-ohjelman, jossa pelaajat voivat viedä fyysisiä pelejään tietyille ennaltamäärätyille jälleenmyyjille ja vaihtaa ne siellä digitaalisiin versioihin.

Tempaus saattaa hyvinkin olla Microsoftille myös mahdollisuus kokeilla, miten valmiita markkinat ovat täysin lataussisältöön luottavaan konsoliin. Thurrottin mukaan yhtiö ei ole vielä päättänyt, onko se iskemässä levyasemaa Scarlett-työnimellä tunnettuihin seuraavan sukupolven Xboxeihin, mutta päätös asiasta pitäisi ilmeisesti tehdä hiljalleen. Hätiköiden Microsoft ei halua tehdä päätöksiä, sillä se tietää, että iso osa sen yleisöstä osoittaa edelleenkin kiinnostusta fyysistä mediaa kohtaan.

Xbox Onen kevyempi malli Xbox One S on ilmeisesti sekin saamassa ensi vuonna hieman virtaviivaistetun version. Thurrottin lähteet kertovat, että se on toiminnoiltaan sama kuin nykyinen S-malli aina levyasemaa myöten, mutta valmistettu vain aiempaa halvemmalla.

Lähde: Thurrott

Lisää luettavaa