Huhu: Ubisoftin puoliksi salainen avaruuspeli Pioneer on peruttu

Erikoisella tavalla julkisuuteen noussut Pioneer-peli vaikuttaisi peruuntuneen.

16.1.2019 16:20

Ubisoftilla työn alla ollut avaruuspeli Pioneer vaikuttaisi olevan kuollut.

Puheet pelin kohtalosta alkoivat nousta ilmi, kun Assassin’s Creed 3:n ja Far Cry 4:n ohjaajana toiminut Alex Hutchinson totesi Twitterissä tiistaina lyhyesti ”RIP Pioneer”. Hutchinson ei ole enää Ubisoftilla töissä, mutta epäilystä ei ole siitä, etteikö hänellä olisi firmassa silti edelleen kontakteja. Hänen jälkeensä Ubisoftilla aiemmin vaikuttanut ja nykyisin Naughty Dogilla toimiva Jonathan Cooper ilmaisi pian samaa, mihin Ubisoft-taiteilija Pascal Blanché vastasi vielä kovin myötäilevän oloisesti.

Ubisoft ei ole kommentoinut pelin kohtaloa vielä virallisesti, eikä se ole varsinaisesti koskaan edes vahvistanut pelin oloa. Pioneerin tarina onkin erikoislaatuinen, sillä peli nousi ensimmäistä kertaa vuonna 2016  osana Watch Dogs 2:ta. Pelissä on nimittäin osuus, jossa hakkeroimaan päästään pelistudiota, minkä yhteydessä katsaltavaksi on saatavissa oheinen video.

Pian videon paljastumisen jälkeen Kotaku vahvisti lähteidensä voimin, että kyseessä oli oikea peli, joka oli yhdessä vaiheessa määrä paljastaa virallisesti vuonna 2017. Kehitysongelmat olivat kuitenkin lykänneet kyseisiä suunnitelmia, mitkä vaikuttaisivat nyt johtaneen myös projektin kuolemaan.

Mitä tulee Hutchinsoniin, vaikuttaa hän nykyisin omassa Typhoon Studios -firmassa. Se paljasti uuden pelinsä Journey to the Savage Planetin aiemmin joulukuussa.

Lähde: Alex Hutchinson (Twitter)Jonathan Cooper (Twitter)Pascal Blanché (Twitter)

Lisää luettavaa