Huhu: Sony valmistautuu sulkemaan PlayStation 3:n, PSP:n ja PS Vitan pelikauppapaikat

Virallista vahvistusta asialle odotetaan loppukuun aikana.

22.3.2021 20:45

Sony on valmistautumassa sulkemaan PlayStation 3:n, PlayStation Portablen ja PlayStation Vitan kauppapaikat myöhemmin kesän aikana, tuore raportti huhuilee.

Huhun on laittanut liikkelle TheGamer-sivusto, jonka nimettömänä pidetyn lähteen mukaan PS3:n ja PSP:n kauppapaikat sulkeutuisivat 2. päivä heinäkuuta ja PS Vitan oma vastine vuorostaan 27. elokuuta. Sulkeutumisen jälkeen digitaalisten PS3-, PSP- ja Vita-pelien ostamisen ei pitäisi olla raportin mukaan enää mahdollista.

Huhu ei toistaiseksi kerro, pystyisivätkö konsoleiden käyttäjät jotenkin uudelleenlataamaan silti aiemmin ostamiaan pelejä.

Ilmeisesti virallisesti Sonyn olisi määrä ilmoittaa sulkeutumisista vielä maaliskuun päätteeksi. Kirjoitushetkellä Sony ei ole kommentoinut huhua millään tavalla.

PS3-, PSP- ja Vita-pelien digitaalinen ostaminen vaikeutui jo aiemmin viime vuonna, kun Sony uusi verkkoselaimilla ja mobiililaitteilla käytettävän version PlayStation Storesta keskittämällä sen toiminnan PS5- ja PS4-pelejä. Vanhempien PlayStation-konsolien pelejä on kuitenkin yhä voinut ostaa suoraan konsoleiden sisäisen PlayStation Storen kautta. Vanha selainversio ei ole sekään vielä täysin kadonnut maailmasta.

Lähde: TheGamer

Lisää luettavaa