Uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon saattavat saada rinnalleen kolmannen version ensi vuonna.

Pelisivusto Eurogamer raportoi omiin nimeltä mainitsemattomiin lähteisiin perustuen, että Pokémon-sarjan pääosista vastaavalla Game Freakilla olisi parhaillaan työn alla Pokémon Stars -työnimellä kulkeva roolipelikokemus. Pelin kerrotaan perustuvan laajalti juurikin Suniin ja Mooniin, mutta 3DS:n sijaan se olisi tulossa Nintendon maaliskuussa julkaistavalle Switch-konsolille mahdollisesti kevyin graafisin ehostuksin ja ehkä muutamilla sisältölisillä.

Myös peliblogi Kotaku kertoo kuulleensa vastaavia raportteja, joskaan ei aivan yksityiskohtaisessa kuosissa.

Ei ole ollut epätavanomaista, että Pokémon-peleistä julkaistaan viivellä uusia versioita. Esimerkiksi Pokémon Yellow seurasi aikoinaan alkuperäisiä Red– ja Blue-pelejä siinä missä Crystal saapui Goldin ja Silverin jälkeen ja niin edelleen. On ollut itse asiassa paikoin jopa yllättävää, ettei Pokémon X:stä ja Y:stä saatu koskaan kolmatta versiota.

Erikoisen Pokémon Starsista tekisi toki se, että peli saapuisi ulos täysin uudelle alustalle. Eurogamerin mukaan pel voisi pysyä yhteensopivana muiden Pokémon-pelien kanssa taskuhirviöiden siirtämisen mahdollistavan Pokémon Bank -sovelluksen avulla.

Pokémon Sun ja Moon julkaistaan Suomessa 3DS:lle ensi keskiviikkona 23. marraskuuta. Yhdysvaltoihin pelit saapuivat jo tänään perjantaina. Japanilaislehtu Famitsun mukaan pelejä on julkaisua varten toimitettu maailmaan yhteensä kymmenen miljoonaa kappaletta, mikä on enemmän kuin yhtään aiempaa 3DS-peliä.

Lähde: Eurogamer, Kotaku, Famitsu

Lisää luettavaa