Huhu: PlayStation suunnittelee omaa Xbox Game Passin haastavaa tilauspalvelua – sisältäisi myös klassisia PS1-, PS2-, PS3- ja PSP-pelejä

Huhun taustalla ovat Bloombergin sisäpiirilähteet ja uutistoimiston käsiinsä saamat asiakirjat.

3.12.2021 20:26

Sony on suunnittelemassa omaa uutta Xbox Game Passin haastavaa tilauspalvelua, uutistoimisto Bloomberg raportoi. Tiedon kerrotaan perustuvan niin sisäpiirilähteisiin kuin asiakirjoihin, joihin Bloomberg on päässyt käsiksi.

Raportin mukaan tilauspalvelu kantaa työnimeä Spartacus ja se tarjoaisi PlayStation-pelaajille mahdollisuuden päästä käsiksi moderneista ja klassikkopeleistä koostuvaan pelikirjastoon kuukausimaksua vastaan. Sonylla on osin tätä ideaa sivuavat palvelut olemassa jo niin PlayStation Plus- kuin PlayStation Now -tilauspalveluiden muodossa, mutta asiakirjojen peruusteella Spartacuksen olisi määrä toimia näiden eräänlaisena yhdistäjänä.

Bloomberg kertoo, että nykysuunnitelmien perusteella Spartacus olisi koostumassa kolmesta tilaajatasosta. Näistä ensimmäinen olisi nykyiset tavanomaiset PlayStation Plus -etuudet arjoava edullisin taso. Sitä seuraava taso tarjoaisi pelattavaksi mittavan joukon PlayStation 4- ja PlayStation 5 -pelejä. Kolmas ja kallein taso vuorostaan heittäisi mukaan myös PS1-, PS2- PS3- ja PSP-pelejä, pääsyn laajennettuihin demoihin sekä mahdollisuuden PlayStation Now’sta tällä hetkellä tuttuun pelien suoratoistomahdollisuuteen.

Bloomberg-raportti ei nosta esiin minkäänlaisia alustavia hintatietoja tai julkaisuaikataulusuunnitelmia.

Sony itse ei ole kommentoinut huhuja.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa