Huhu: Microsoft on hylännyt suunnitelmat useammasta seuraavan sukupolven konsolista

Microsoftin suunnitelmat useasta seuraavan sukupolven konsolista ovat ilmeisesti muuttuneet.

24.6.2019 08:29

Microsoftin seuraavan sukupolven konsolin on huhuiltu aiemmin koostuvan useammasta eri mallista, mutta viimeisimpien tietojen mukaan alkuperäiset suunnitelmat on hylätty yhden tehokonsolin tieltä.

Aiemmin Microsoftin huhuiltiin työstävän Lockhart- ja Anaconda-nimillä kulkevia konsoleita, joista toinen olisi ollut nyt julkistettu huipputehokas malli ja toinen edullisempi xCloud-pilvipalveluun nojaava suoratoistokonsoli. Huhun aluille laittanut Brad Sams on nyt kertonut suunnitelmien muuttuneen.

Hänen mukaansa useammasta konsoliratkaisusta luovuttiin, kun kehittäjät olisivat joutuneet tekemään kompromisseja pelien sovittamisesta kahden eri tehoiltaan poikkeavan mallin välille. Tämä olisi puolestaan johtanut pelien optimoimiseen heikomman ehdoilla, jolloin ne eivät olisi todennäköisesti pärjänneet vertailuissa muiden seuraavan sukupolven konsoleiden kanssa.

Toisekseen yhtiön alkuperäisenä ajatuksena edullisemman konsolin taustalla oli halu laskea uusien käyttäjien kynnystä tulla mukaan Xbox-tuoteperheeseen. Suoratoistopelaamisen sekä xCloudin saralla tehdyt kehitysaskeleet ovat kuitenkin johtaneet siihen, ettei erilliselle sitä varten suunnitellulle konsolille ole enää välttämättä tarvetta, kun saman palvelun voi tarjota käytännössä mille tahansa laitteelle.

Xbox-pomo Phil Spencer esitteli E3-messuilla yhtiön seuraavan sukupolven Xbox-konsolin, Project Scarlettin, joka saapuu loppuvuodesta 2020.

Lähde: Thurrott

Lisää luettavaa