Huhu: Metal Gearin isä perustaa uuden pelistudion, PlayStation-peli kenties odotettavissa

Hideo Kojima on perustamassa parhaillaan omaa pelistudiotaan, kertoo japanilaissanomalehti Nikkei.

15.12.2015 20:22

Metal Gear -sarjan luoja Hideo Kojima ei ole enää Konamin palkkalistoilla, japanilainen sanomalehti Nikkei raportoi. Nikkein mukaan Kojiman ja Konamin välinen lähes 30 vuotta kestänyt työsuhde päättyi virallisesti viimein tänään tiistaina 15. joulukuuta, mikä on antanut miehelle vapauden suunnata kohti uusia haasteita.

Nikkein mukaan Kojima onkin nyt rakentamassa yhdessä vanhojen Konami-tuttujensa kanssa kokonaan uutta pelistudiota. Ilmeisesti Kojiman studio on jo neuvotellut myös Sonyn kanssa mahdollisuudesta debytoida seuraavan pelinsä PlayStationeilla.

Kojiman lähtö Konamilta on asia, jonka on odotettu tapahtuvan aina viime maaliskuusta lähtien. Tuolloin raportit osapuolien välisestä eripurasta alkoivat nostaa päätään, mitä on myöhemmin seurannut myös joukko mitä erikoisempia sattumuksia. Viimeisin tällainen nousi ilmoille aivan joulukuun alussa, kun Konamin kerrottiin estäneen Kojimaa osallistumasta The Game Awards -peligaalaan, jossa Metal Gear Solid V: The Phantom Pain palkittiin muun muassa parhaana toimintaseikkailupelinä.

Jo kerran aiemmin Kojiman raportoitiin lähteneen Konamilta lokakuussa. Tuolloin Konami kuitenkin kiisti moisen väittäen, että mies oli lähtenyt vain lomalle. Samaisen raportin mukaan Kojiman varsinainen kilpailukieltosopimus olisi jatkunut aina joulukuuhun asti.

Lähde: Nikkei, Polygon, Gematsu, NeoGAF

Lisää luettavaa