Huhu: Metal Gear Solid 3 -uusioversio tekee tuloaan, myös Castlevanian ja Silent Hillin paluuta valmistellaan

Pelien tulo on ilmeisesti osa Konamilla alkuvuodesta tapahtuneita uudelleenjärjestelyjä.

1.10.2021 19:58

Konami on panostamassa uudelleen isompien pelien kehitykseen yhtiössä alkuvuodesta käytyjen uudelleenjärjestelyjen myötä, raportoi Video Games Chronicle -sivusto. Lähteisiin viitaten sivuston suunnalta kerrotaankin, että Konami suunnittelee parhaillaan isompaa paluuta niin Castlevanialle, Metal Gear Solidille kuin Silent Hillille.

Silent Hillistä onkin huhuiltu jo tovin aikaa. Merkit viittaavat yhä siihen, että työn alla olisi useampi sarjaan liittyvä projekti, joista yhtä työstettäisiin ”huomattavalla” japanilaisella kehittäjällä.

Mitä tulee Metal Gear Solidiin, singaporelaisen Virtuous-studion kerrotaan työstävän parhaillaan uusioversiota Metal Gear Solid 3: Snake Eaterista. Studio on tunnettu tähän mennessä lähinnä käännöstöistä, kuten Dark Souls: Remasteredin Switch-versiosta, ja tukihommista esimerkiksi Horizon Zero Dawnin ja Battlefield 1:n parissa. Metal Gear Solid 3 -uusioversion kehitystyö on ilmeisesti vielä alkuvaiheissaan ja raportin mukaan Konami suunnittelisikin ennen sen saapumista kepeämpiä remasteroituja versioita aiemmista Metal Gear Solideista.

Myös Eurogamer-sivusto kertoo kuulleensa omilta lähteiltään, että MGS3:n elvyttäminen on ollut Konamilla harkinnossa jo jonkin aikaa.

Sen sijaan VGC:n tietojen perusteella aiemmat spekulaatiot Bluepoint Studiosin kehittämästä Metal Gear Solid -uusioversiosta eivät näytä pitävän paikkansa. Tästä saatiin vihiä myös aiemmin tällä viikolla, kun Sony ilmoitti hankkineensa Bluepointin osaksi PlayStation Studios -perhettään.

Myös Castlevanian olisi määrä tehdä vielä isompi paluu. Tätä hanketta Konami ajaa lähteiden mukaan eteenpäin oman sisäisen studionsa voimin muutaman ulkopuolisen japanilaisstudion tuella. Tarkoituksena pelin olisi olla eräänlainen ”uudelleenkuvitelma” sarjasta.

Konami ei ole kommentoinut huhuja.

Lähde: Video Games Chronicle, Eurogamer

Lisää luettavaa