Huhu: Mafia-kehittäjät auttavat GTA V:n tekemisessä (päivitetty)

2K Czechin huhuillaan auttavan Rockstar Gamesia uuden Grand Theft Auton kehitystyössä. Samalla yhteistyötä tehdään myös toiseen suuntaan.

7.3.2012 17:54

2K Gamesin tsekkiläinen studio on värvätty auttamaan Rockstaria Grand Theft Auto V:n kehittämisessä, VG247 huhuilee. Sivuston saamien tietojen mukaan 2K Czech on ollut mukana projektissa jo vuoden verran.

2K Czech tunnetaan usein Grand Theft Autoon verratun Mafia-sarjan synnyinkotina. Huhun mukaan  kehittäjät ovat päässeet työstämään viidennen GTA:n kohdalla animaatioita välivideoihin sekä yleistä pelimekaniikkaa.

Yhteistyön kerrotaan sujuvan myös toiseen suuntaan, sillä tsekkiläisstudion väitetään takovan täydellä teholla kolmatta Mafia-peliä projektin oltua vuoden verran esituotannossa.

Mafia III:n julkaisualustoista tai -aikataulusta ei ole vielä tietoa. Kun projekti kuitenkin on vielä näin alkuvaiheessa, spekuloidaan sen päätyvän vasta seuraavan sukupolven konsoleille.

Sama epätietoisuus koskee myös GTA V:ttä. Take-Two Interactiven julkaisuaikataulu on kuitenkin sen verran täynnä loppuvuodeksi, että pelin saapuminen vasta ensi vuoden keväällä Max Payne 3:n, L.A. Noiren ja Red Dead Redemptionin tapaan näyttää todennäköiseltä.

Mikäli GTA V:n ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta trailerista tiristetyt tiedot ovat päässeet unohtamaan, voi muistiaan virkistää lukemalla aikaisempaa uutista aiheesta.

Lähde: VG247

Päivitys klo 19:46: 2K Games kommentoi GameSpotille, ettei yhtiöllä ole vielä julkistettuja suunnitelmia uuden Mafia-pelin suhteen. Lisäksi yhtiö kiisti, että 2K Czech olisi osallisena Grand Theft Auto V:n kehitystyössä.

Lisää luettavaa