PlayStation 2 -aikakauden klassikkopelit Grand Theft Auto III, Vice City ja San Andreas saattavat hyvinkin palata nykyalustoilla vielä tämän vuoden aikana.

Klassikkopelien remasteroinnesta on spekuloitu jo tovin aikaa ja viimeisimpänä bensaa on lisännyt liekkeihin pelisivusto Kotaku, joka perustaa tietonsa sisäpiirilähteisiinsä. Niiden mukaan remasteroinnit pyörivät Unreal Engine -pelimoottorilla ja pitävät sisällään niin päivitetyn käyttöliittymän kuin ainakin jonkinlaisia päivitettyjä graafisia elementtejä. Tarkoituksena uudetkin versiot olisi silti pysyä uskollisina alkuperäisille teoksille.

Remasteroinneista on Kotakun tietojen mukaan vetovastuussa Rockstarin tuoreempi Dundee-osasto, jonka on raportoitu olevan mukana työstämässä myös Grand Theft Auto V:n marraskuussa ilmestyviä PlayStation 5- ja Xbox Series -versioita. Näillä näkymin GTA III:n, Vice Cityn ja San Andreaksen paluun pitäisi senkin ajoitettua loka-marraskuun tienoille, mikäli suunnitelmat menevät kohdilleen.

Sopivasti tänä vuonna GTA III juhlii jo 20 vuoden ikää. Rockstar onkin jo aiemmin kiusoitellut, että sillä olisi jonkinlaisia juhlayllätyksiä vielä suunnitteilla.

Lähteiden mukaan remasteroinnit olisivat tulossa ensin ainakin PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Switchille ja Stadialle. Pc- ja mobiiliversiot ovat nousseet myös esille, mutta niiden julkaisun kerrotaan voivan vielä venyä ensi vuoteen.

Uusien versioiden menestys saattaa myös mahdollistaa lisää remasterointeja Rockstarilta tulevaisuudessa. Kotakun lähteet nostavat esille esimerkiksi, että suunnitelmia myös Red Dead Redemptionin kääntämisestä uusille alustoille on olemassa.

Aiemmin elokuun alussa Rockstar Gamesin emoyhtiö varmisti, että sillä on työn alla parhaillaan useampiakin remasterointihankkeita. Viime aikoina yhtiöt ovat olleet aggressiivisia myös Grand Theft Auto -modeja kohtaan, minkä on tulkittu olleen  mahdollinen merkki uudelleenjulkaisusuunnitelmista.

Take-Two tai Rockstar eivät ole kommentoineet Kotakun raporttia.

Päivitys 23:20: Video Games Chronicle -sivusto raportoi kuulleensa vastaavia yksityiskohtia omilta lähteiltään.

Päivitys (8.10. klo 19:00): Rockstar vahvisti ehostetun Grand Theft Auto: The Trilogyn – nykyversiot vedetään pian pois digikauppapaikoilta

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa