Huhu: Ensi vuoden Call of Dutyn pääkehittäjät laitettiin vaihtoon, tulossa mahdollisesti jo Black Ops 5

Call of Dutyn kehityskaavassa tapahtuu muutoksia.

19.5.2019 10:19

Vuoden 2020 Call of Duty -pelin kehitysjärjestelyt ovat menneet uusiksi, Kotaku-sivusto raportoi lähteisiinsä vedoten.

Lähteiden antamien tietojen mukaan Activision informoi hiljattain kehittäjilleen, että Sledgehammer Gamesin ja Raven Softwaren sijaan ensi vuoden pelin vetovastuuseen on asetettu Treyarch, kun kaksi aiempaa vetäjää on pudotettu projektissa tukiasemaan. Muutos rikkoo Call of Dutyn kehityksessä jo pidemmän aikaa hyödynnettyä kaavaa, jossa Treyarch, Sledgehammer ja Infinity Ward ovat saaneet omat pelinsä vuorotellen ulos noin kolmen vuoden kehitysaikaa hyödyntäen.

Sledgehammer Gamesin projekti oli jo aiemmin siitä erikoinen, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun Raven nostettiin Sledgehammerin rinnalle pääkehittäjän asemaan. Kotaku kertoo, että työn alla studioilla oli ilmeisesti kylmään sotaan ja mahdollisesti Vietnamiin sijoittuva peli. Nyt Treyarchin johdolla pelistä on näillä näkymin muodostumassa Black Ops 5 -peli, jonka on määrä käyttää Ravenin ja Sledgehammerin tähän asti aikaansaamia asioita osana ainakin pelin omaa yksinpelitilaa.

Kotakun lähteet kertovat, että yksi keskeinen syy vaihdon taustalla on ollut Sledgehammerin ja Ravenin välinen kitka, joka on ajanut studioiden työntekijät laajalti vastakkain keskenään. Sledgehammer on muutenkin elänyt isoja muutoksien aikoja, sillä sen perustajajäsenet jättivät tiimin viime vuonna ja sittemmin sen on kerrottu muutenkin vuotaneen työntekijöitä muun muassa perustaja Michael Condreyn uuteen 2K Gamesin alaisuudessa toimivaan studioon.

Treyarchillakin muutoksen kerrotaan jakaneen mielipiteitä. Jotkut ovat asiasta innoissaan, sillä studiolla pitäisi olla käsissään varsin hyvä etenemissuunta uudelle pelille. Toiset valmistautuvat vuorostaan siihen, että luvassa on todennäköisesti nopeasti taas jo pitkiä työpäiviä pelin valmistelemiseksi, minkä kanssa studio sai jo aiemmin painia Black Ops IIII:n kohdalla. 

Ennen Black Ops 5:tä Activision valmistautuu toki julkaisemaan uuden Call of Duty -pelin myös vielä tämän vuoden aikana. Kyseinen peli on tehty Infinity Wardin vetämänä ja sen on kovasti raportoitu olevan jälleen yksi Modern Warfare -alisarjan osa. Nähtäväksi jää, onko se tekemässä sarjaan jonkinlaisina liiketoiminnallisia muutoksia, sillä pelin on huhuiltu sisältävän potentiaalisen jonkinlaisen ilmaispelaamismahdollisuutta tukevan osuuden. Tähän on mahdollisesti vaikuttanut Black Ops IIII:n menekki, joka oli aluksi positiivista, mutta ei ole välttämättä sittemmin takonut odotetulla tavalla pätäkkää julkaisijan taskuihin.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa