Huhu: EA on peruuttanut avoimen maailman Star Wars -pelinsä

Tuoreiden huhujen mukaan EA Vancouverin kehitteillä ollut Star Wars -peli on peruuttu pienemmän projektin tieltä.

16.1.2019 09:04

Electronic Arts on lakkauttanut tuoreimpien huhujen mukaan kehitteillä olleen avoimen maailman Star Wars -pelin tuotannon.

Kotakun saamien tietojen mukaan EA Vancouverissa kehitteillä ollut Orca-niminen projekti oli varhaisessa vaiheessa kehitystä, eikä olisi vielä saapunut hetkeen. Lähteiden mukaan EA:n päättäjät ovat peruuttaneet pelin ja siirtäneet resurssit sen sijaan paljon pienempimuotoiseen Star Wars -peliin, jotta pelin julkaisu nähtäisiin nopeammin, mahdollisesti jo loppuvuodesta 2020. 

Kehitteillä ollut peli olisi nimettöminä pysyneiden kehittäjien mukaan seurannut palkkiometsästäjää, jolla olisi päästy tutkimaan eri avonaisia planeettoja sekä työskentelemään Star Wars -universumista tutuille osapuolille.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä EA Vancouverin seuraava peli on, mutta huhujen mukaan kyseessä on juuri eri Star Wars -aiheinen projekti.

Kehitteillä ollutta peliä ei oltu esitelty vielä julkisesti. EA Vancouver -studiolla työstössä olleen projektin kehitys käynnistettiin lokakuusta 2017, jolloin EA sulki Visceral Games -studion ja lopetti heidän suunnittelemansa ja Amy Hennigin ohjaaman Star Wars -toimintaseikkailun. Tuolloin Visceralilla Ragtag-nimellä kulkenut projekti käynnistettiin uudestaan ja muokattiin avoimen maailman peliksi.

Osa Orcan parissa työskennelleistä kehittäjistä on ilmaissut toiveensa, että projekti saatettaisiin käynnistää uusiksi, kunhan nyt aloitettu uusi, pienempi Star Wars -projekti on saatu päätökseen.

EA:n seuraava Star Wars -peli on Respawn Entertainmentin kehittämä Jedi: Fallen Order, jonka julkaisuikkunaksi on asetettu syksy 2019.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa