Huhu: Call of Duty -pelisarja ei saa uutta osaa ensi vuonna (Päivitetty)

Päivitetys: Activision Blizzardin mukaan tälle vuodelle, ensi vuodelle ja pidemmällekin on luvassa CoD-sisältöä.

24.2.2022 19:41

Activisionin rahasampo Call of Duty ei saa uutta osaa ensi vuonna, lähteet kertovat.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Call of Duty olisi pitämässä vuonna 2023 välivuoden. Bloomberg kertoo Activisionin suunnitelmista perillä oleviin lähteisiin viitaten yhtiön päättäneen pitää välivuoden Call of Duty: Vanguardin heikon menestyksen vuoksi. Call of Dutyn välivuodesta on huhuiltu aikaisemminkin, mutta Bloombergin mukaan päätös on jo tehty Activisionin toimesta. Julkaisun tietojen mukaan päätös ei ole kytköksissä Microsoftin Activision Blizzard -kauppaan.

Mikäli välivuosi toteutuu, olisi kyseessä ensimmäinen kerta lähes kahteenkymmeneen vuoteen ilman uutta Call of Duty -julkaisua. Pelisarjan historian tähän saakka ainoa välivuosi oli vuonna 2004 ensimmäisen Call of Duty -pelin ilmestymisen jälkeen. Pelejä on julkaistu siis vuosittain vuodesta 2005 tähän vuoteen saakka.

Välivuodesta huolimatta Call of Duty -pelaajilla riittää puuhaa ensi vuonnakin. Pelisarjan vakiintuneen kehityskierron mukaan ensi vuoden julkaisun vetovastuussa ollut Treyarch työstääkin Bloombergin mukaan varsinaisen pääsarjan julkaisun sijaan uutta ilmaiseksi pelattavaa Call of Duty -julkaisua. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko kyseinen peli jo aikaisemmin vahvistettu jatko-osa Call of Duty: Warzonelle, vai työstääkö Treyarch vielä erillistä ilmaiseksi pelattavaa peliä.

Päivitys 24.2. (klo 12:30): Activision Blizzardin viralliset edustajat ovat kommentoineet huhua Pelaajalle toteamalla yhtiöllä olevan ”jännittävä kattaus sekä maskullisia että ilmaiseksi pelattavia Call of Duty -kokemuksia niin tälle vuodelle, ensi vuodelle kuin pidemmällekin.” Lausunnon mukaan kaikki muuhun viittaavat raportit ovat vääriä, ja tulevista projekteista paljastetaan lisää yksityiskohtia, kun hetki on oikea.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa