Huhu: avoimen maailman Harry Potter -seikkailu saapuu ensi vuonna PS5:lle ja Xbox Series X:lle

Pari vuotta sitten julkisuuteen vuotaneen Harry Potter -pelin kerrotaan olevan yhä työn alla.

30.6.2020 06:42

Varhaisen pelikuvan muodossa jo parisen vuotta sitten julkisuuteen lipsahtanut uusi suuren budjetin Harry Potter -peli on vielä tovin odottelun päässä. Uutistoimisto Bloomberg raportoi sisäpiriin lähteisiinsä viitaten, että avoimen maailman seikkailua kaavaillaan ulos ensi vuoden lopulle ainakin PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelinä.

Peli oli jo aiempien huhujen perusteella määrä julkistaa alun perin jo nyt kesäkuussa E3-messuilla, mutta tapahtuman peruuntuminen laittoi julkaisija Warner Brosin suunnitelmat aikalailla uusiksi. Bloombergin lähteiden mukaan julkistusta jouduttaneen odottaa aina elokuun 22. päivän ylitse. Elokuussa Warnerin sarjisosasto DC järjestää oman DC FanDome-tapahtumansa, jonka yhteydessä on mitä ilmeisemmin määrä kuulla lisää seuraavasta Batman-pelistä sekä nähdä mahdollisesti vilaus myös Rocksteady Studiosilla raporttien mukaan kehitteillä olevasta Suicide Squad -pelistä.

Työn alla Potter-peli on Disney Infinitesta aikoinaan tunnetulla Avalanche Softwarella, jolla kehityksen kerrotaan kulkeneen sujuvasti siitäkin huolimatta, että Warner Brosin peliosaston on raportoitu olevan myynnissä. Hiljattain pelin saapumista ovat varjostaneet myös Harry Potter -kirjasarjan luoneen J.K. Rowlingin Twitter-kommentit, jotka on lytätty maailmalla laajalti transfobisina. Bloombergin lähteen mukaan Rowling mukanaolo pelissä on ollut vähäistä, mutta tämän kommentit ovat silti aiheuttaneet epämukavuutta myös kehitystiimin sisällä.

Warner Bros. ei ole kommentoinut huhuja.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa