Huhut kertovat ristiriitaisia tietoja verkkojätti Amazonin suunnittelemasta huomattavavasta yrityskaupasta.

USA Today kertoi aikaisemmin perjantaina Amazonin aikovan julkistaa ostotarjouksen Electronic Artsista vielä kuluvan päivän aikana. Nähtävästi huhut eivät kuitenkaan ole toteutumassa ainakaan tänään, sillä talousjulkaisu CNBC kertoo omiin lähteisiinsä viitaten, ettei Amazon ole tekemässä tarjousta Electronic Artsista.

Ostotarjouksesta alun perin uutisoinut USA Today on sittemmin korjannut uutistaan. Verkossa julkaistun päivityksen mukaan alun perin julkaistu uutinen ei täyttänyt julkaisun journalistisia standardeja nimettömien ja vahvistamattomien lähteiden käytöstä. Myös USA Today viittaa päivitetyssä uutisessaan CNBC:n tietoihin, joiden mukaan Amazonin ei sittenkään odoteta tekevän tarjousta EA:sta.

Huhujen todenperäisyydestä riippumatta uutinen on nähtävästi saanut EA:n osakekurssin nousuun. Yhtiön kurssi Nasdaq-pörssissä oli reilu tunti pörssin avautumisen jälkeen yli kuuden prosentin nousussa. EA tai Amazon eivät ole kommentoineet väitteitä yrityskaupasta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun EA on yrityskauppahuhujen kohteena. Peliyhtiön kerrottiin esimerkiksi keväällä etsivän itselleen ostajaa, mutta ainakaan toistaiseksi julkisuuteen ei ole tullut vahvistettuja yrityskauppasuunnitelmia. Myös Microsoftin on aikaisemmin huhuttu harkitsevan EA:n ostamista. 

Lähde: USA Today, CNBC

Lisää luettavaa