HTC Vive -virtuaalitodellisuuslasit julkaistiin virallisesti – katso Valven esittelyvideo teknologiasta

Vive-virtuaalitodellisuuslasien esittelyn kunniaksi Valve on julkaissut uuden SteamVR-teknologiaa esittelevän videopätkän.

5.4.2016 19:33

HTC:n ja Valven yhteistyön tuloksena syntyneet Vive-virtuaalitodellisuuslasit ovat saapuneet virallisesti markkinoille tänään tiistaina. Lasien lanseerauksen kunniaksi Valve onkin julkaissut virtuaalitodellisuutta koskien nyt uuden esittelyvideon, jossa se pyrkii tuomaan paremmin esille, mistä uudessa villityksessä onkaan oikein kyse.

Uusi video käy läpi useampia Viven yhteydessä julkaisunsa saaneita pelejä, mutta esittelee niitä hieman erikoisemmalla tavalla. Pelkän puhtaan pelikuvan näyttämisen sijaan video ujuttaa pelaajat näkyville osaksi esiteltäviä pelejä näyttääkseen, miten hyvin Viven ja sen hyödyntämän SteamVR-teknologian pitäisikään pystyä istuttamaan pelaajat virtuaalisiin maailmoihin.

Videolla näytettävä materiaali käyttää hyödyksi niin Vive-laseja kuin myös niiden mukana toimitettavia liikkeentunnistusohjaimia. Myös Vive-lasien tarjoamaa kevyttä mahdollisuutta liikkua fyysisesti ympäriinsä virtuaalisessa maailmassa esitellään hieman.

HTC:n ja Valven Vive-laseille vaihtoehdon tarjonneet Oculus Rift -lasit saapuivat virallisesti markkinoille periaatteessa aiemmin viime viikolla. Lasien ennakkotilaajien toimituksissa on raporttien mukaan ollut tosin ilmeisesti jonkin verran viivettä. Myös ilmeisesti Viven ennakkotilauksien kanssa joillain on ollut ongelmia.

Lisää luettavaa