Housemarque julkisti työstävänsä kokonaan uutta AAA-peliä – myös studio kasvanut kooltaan vastaanottamaan muutosta

Housemarque paljasti työstävänsä kokonaan uutta AAA-peliä.

21.12.2018 10:56

Housemarque on paljastanut kuluvan vuoden summaavassa tiedotteessaan työskentelevän moninpelattavan battle royale -peli Stormdiversin ohella kokonaan uuden, toistaiseksi julkistamattoman AAA-pelin kimpussa.

Studion toimitusjohtaja Ilari Kuittinen paljastaa, että yhtiö alkoi työskennellä pari vuotta sitten uusien konseptien parissa AAA-peliä silmäillen ja sopivaa yhteistyökumppania etsien. Tarvittavat kuviot lyötiin lukkoon viime vuonna, jolloin toistaiseksi vielä nimettömäksi jäävä yhteistyökumppani löytyi ja AAA-pelin tuotanto käynnistettiin.

Tällä hetkellä pelistä ei tiedetä mitään muuta varmaa.

Vaikka studio julkisti vuosi sitten arcade-pelien olevan kuollut, kyseessä ei ole lopullisesta niskalaukauksesta Housemarquen suhteen. Kuittisen mukaan pelkkään arcadeen keskittyminen ei välttämättä elätä enää studiota, mutta yhtiön tavoitteena on edelleen luoda uniikkeja ja erinomaisia pelikokemuksia faneille. Arcaden henki elääkin siis yhä kehittäjissä, mutta se on muuttanut muotoaan ja kehittynyt aikaa mukaillen.

Muutoksen myötä myös studion rakenne on tehnyt siirtymän suurempaan. Housemarquessa työskentelee tällä hetkellä vajaa 70 henkilöä, ja määrää kasvatetaan yhä.

Ennen uutta AAA-peliä studiolta saadaan markkinoille kuitenkin heidän moninpelattava Stormdivers, joka on parhaillaan betavaiheessa. Innokkaimmat voivatkin rekisteröityä pelin kotisivuilla saadakseen mahdollisuuden testata peliä ennen sen virallista julkaisua.

Lähde: Housemarque, Stormdivers

Lisää luettavaa