Strategiapelien rakastettu klassikko Homeworld saa virallista jatkoa yllättävällä tavalla. Alkuperäisen Homeworldin tehneen Relic Entertainmentin perustajat pistivät aiemmin pystyyn Blackbird Interactive-studion ja alkoivat kehittää peliä nimeltä Hardware: Shipbreakers. Siitä piti tulla Homeworldin ”henkinen jatko-osa”, mutta nyt siitä tuleekin aito osa Homeworld-universumia.

Homeworld-sarjan oikeudet THQ:n konkurssipesästä ostaneen Gearbox-yhtiön piti alun perin tehdä vain graafisesti uusitut versiot kahdesta ensimmäisestä Homeworldista. Nyt Gearbox on ryhtynyt yhteistyöhön Blackbirdin kanssa, ja Hardwaren nimeksi vaihtuu Homeworld: Shipbreakers. Nimen lisäksi Gearbox antaa Blackbirdille lisärahoitusta pelin tekemiseen. 

Blackbird yritti aiemmin ostaa Homeworldin itselleen, mutta se hävisi huutokaupassa juuri Gearboxille. Randy Pitchfordin johtama Gearbox taas on menestynyt erinomaisesti hittipeli Borderlands 2:n myötä, joten sillä on varaa auttaa Shipbreakersin tekemisessä. Diilin tekemisessä on varmasti auttanut myös se, että Gearboxin luova johtaja Brian Martel on innokas Homeworld-fani. Niinpä Homeworld-fanien kannalta näyttää nyt siltä, että THQ:n konkurssi johti liki parhaaseen mahdolliseen tilanteenseen.

Toisin kuin alkuperäisissä Homeworld-peleissä, Shipbreakersissä ei taistella avaruudessa. Sen sijaan pelaaja ohjaa maajoukkoja, jotka taistelevat maahan syöksyneiden alusten hylyistä.

Lisää luettavaa