Hitman-kehittäjä IO Interactive itsenäistyy ja pitää oikeudet rakastettuun pelisarjaansa

Hitman ja IO Interactive ovat nyt irtautuneet Square Enixista. Tanskalaiskehittäjä on jatkossa itsenäinen yhtiö.

16.6.2017 13:01

Tanskalaiskehittäjä IO Interactive ei ole enää osa pelijätti Square Enixia. Studio on omilla kotisivuillaan vahvistanut, että se toimii jatkossa itsenäisenä yhtiönä pitäen samalla hallussaan kaikki oikeudet Hitman-pelisarjaansa.

– Tämä on merkittävä hetki IO Interactivelle. Tästä päivästä alkaen meillä on täysi valta studiomme ja Hitman-nimikkeen suunnasta. Olemme luomassa oman tulevaisuutemme ja se on erittäin jännittävää. Olemme nyt avoimia uusille yhteistyö- ja kumppanuussuhteille, jotka voimistavat meitä studiona ja varmistavat, että voimme tuottaa parhaita mahdollisia pelejä yhteisöllemme, studion toimitusjohtaja Hakan Abrak kertoo.

IO Interactiven itsenäistyminen tapahtui noin kuukauden verran sen jälkeen, kun Square Enix ilmoitti etsivänsä uutta ottajaa studiolle. Ilmoitus tuli yllätyksenä monelle ja sai pelaajat erityisesti huolestumaan Hitman-sarjan tulevaisuudesta. Varmuudella ei esimerkiksi tiedetty, onko IO:lla mahdollisuuksia ryhtyä itsenäiseksi ja mitä sen pelisarjoille kävisi mahdollisten kauppojen yhteydessä.

Täysin kivuttomasti IO Interactiven itsenäistyminen ei ole toki tapahtunut. Aiemmin toukokuussa yhtiö ilmoitti joutuvan irtisanomaan henkilöstöään varustaakseen itsensä paremmin tulevaisuuttaan varten.

Mitä tulee viimeisimpään Hitman-peliin, on studio tukenut sitä vielä näin kesäkuussakin ja luvannut kertoa tukiaikaistaan lisää ensi viikolla.

Osana Square Enixia IO Interactive toimi vuodesta 2009 asti, kun sen emoyhtiö Eidos siirtyi Squaren haltuun.

Lähde: IO Interactive

Lisää luettavaa