”Hitman ei olisi Hitman ilman heitä” – Square Enix -johtaja kommentoi IO Interactiven yllättävää itsenäistymistä

Hitmanin luoneen IO Interactiven itsenäistyminen Square Enixista yllätti monet vuoden puolivälissä. Squaren toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on nyt kertonut hieman tarkemmin, miten tilanteeseen päädyttiin.

22.11.2017 18:35

Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on taustoittanut syvemmin yhtiön päätöstä luopua Hitman-sarjasta ja sitä kehittäneestä IO Interactivesta.

Haastattelussa GamesIndustry-sivuston kanssa Matsuda nostaa esille, että vaikka uusin Hitman-peli saikin maailmalla positiivisen vastaanoton, osoittautui sarjan jatkaminen hankalaksi pelijätille. Ongelmaksi nousivat erityisesti tarvittavien resurssien varaaminen, mihin vaikuttivat niin muut projektit kuin uuden Hitmanin muutamat saavuttamatta jääneet tavoitteet.

– Koin, että mikäli emme olleet kykeneväisiä sijoittamaan tarpeeksi Hitmaniin, olisimme saattaneet pilata pelin., Matsuda kertoo.

Square Enixilla todettiinkin, että jotta Hitman-sarja voisi jatkua järkevällä tavalla, täytyisi IO Interactiven löytää todennäköisesti itselleen toinen kumppani tai jonkinlainen muu ratkaisu. IO ostikin itselleen lopulta itsenäisyyden kesällä ja sai monien yllätykseksi myös pitää hallussaan oikeudet Hitman-sarjaan.

– Se johtui siitä, etten usko Hitmanin olevan Hitman ellei sitä ole kehittänyt IO Interactive. Rakastan peliä ja uskon fanien ajattelevan, että vain IO voi tehdä Hitman-pelin. Ajattelin siis, että tämä olin pelin tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu, miksi tuimme itsenäistymistä emmekä välittäneet, että he jatkoivat nimikkeen käyttämistä.

Vaikka Hitman ei ole elänyt vielä kauaa Square Enix -aikakauden ulkopuolella, on sen suhteen tapahtunut silti jo paljon näin loppuvuodestakin. Aiemmin tässä kuussa viimeisin sarjan osa laajeni esmerkiksi uudella Game of the Year -sisällöllä. IO on myös luvaillut tekevänsä vielä lisää Hitman-pelattavaa, ja onpa uusi sarjaan pohjautuva televisiosarjakin parhaillaan työn alla.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa